Ilves tiedotti tiistaina tehneensä sopimuksen senegalilaisen hyökkäävän keskikenttäpelaaja Abdoulaye Ba’n kanssa. Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoi seuranneensa Ba’ta jo pidemmän aikaa.

Ba, 24, on aiemmin urallaan edustanut Senegalin pääsarjaa pelaavaa Jaraaf-nimistä seuraa. Ba on myös pelannut Senegalin juniorimaajoukkueissa ja esiintynyt myös kerran A-maajoukkueen mukana.

– Ba’ta tarjottiin minulle pelaajaksi jo vuonna 2016, kun olin ensimmäistä kauttani Ilveksessä. Olin silloinkin kiinnostunut, mutta sopimusta ei syntynyt. Nyt hän oli tarjolla vapaalla siirrolla ja tartuimme tilaisuuteen. Ba on on parantanut koko ajan täällä ollessaan. On opeteltu elämää Suomessa ja uskon hänen sopeutuvan. Se tietysti vaatii kärsivällisyyttä muilta pelaajilta ja meiltä taustoilta, Wiss kertoi seuran nettisivuilla.

Wissin mukaan Ba voi pelata sekä laidalla, että kärjen alla kymppipaikalla. Mies myös vertasi häntä Ilveksestä SJK:hon ensi kaudeksi siirtyneeseen Emile Paul Tendengiin, joka valittiin kaudella 2016 sarjan parhaaksi pelaajaksi.

– Olemme kuluneen kuukauden aikana tehneet töitä lähinnä tilanteenvaihto- ja prässipelaamisen kanssa. Nyt tarvitaan lisää etenkin rohkeutta ja aikaa hitsautua joukkueeseen. Hänessä on paljon samaa kuin Emilessä, Wiss sanoi.

Ba’n sopeutumista häiritsee se, ettei hän puhu juurikaan englantia.

– Puhun äidinkielenäni ranskaa, joten englannin kieli vaatii vielä opettelua. Päivittäinen arki alkaa sujua ja odotan pelien alkamista, Ba totesi.