Kolumbialaishyökkääjä Jackson Martínez oli vielä muutama vuosi sitten kuumaa kamaa. Martínez voitti vuosina 2013-2015 kolme kertaa peräkkäin Portugalin liigan maalikuninkuuden ja sai kesällä 2015 ison ja rahakkaan siirron Atlético Madridiin. Matka jatkui kuitenkin jo seuraavan vuoden helmikuussa Kiinan suurseuraan Guangzhou Evergrandeen – silloisella Aasian ennätyssummalla 42 miljoonalla eurolla.

Martínez teki MM-kisoissa 2014 kaksi maalia Japanin verkkoon, mutta toiveet pääsystä ensi kesän kisoihin vaikuttavat äärimmäisen hatarilta. 31-vuotias Martínez kun on suljettu käytännössä kokonaan Evergranden pelaajiston ulkopuolelta.

Kiinan Superliigan ulkomaalaiskiintiö on neljä, eikä Evergranden uusi päävalmentaja Fabio Cannavaro löytänyt edelleen vammoistaan toipumassa olevalle Martínezille tilaa sen paremmin kansallisessa sarjassa kuin Aasian Mestarien liigassakaan. Kiintiöpaikat menivät uudelle hankinnalle, serbialaiselle Nemanja Gudeljille, brasilialaisille Ricardo Goulartille ja Alanille sekä eteläkorealaiselle Kim Young-Gwonille.

Martínezin Evergrande-uran päättymisestä selkein vihje on kuitenkin se, että hänet on poistettu kokonaan joukkueen pelaajalistalta seuran nettisivuilta.

Loukkaantumisten piinaama Martínez on tehnyt vajaassa kahdessa vuodessa Evergrandelle neljä maalia 16 ottelussa. Superliigan historian neljänneksi kalleimmaksi hankinnaksi pudonneen kolumbialaisen sopimus päättyy kesällä 2019.

Lähde: Marca ja Transfermarkt