Barcelonan varapresidentti Jordi Mestre ei pitänyt tavasta, jolla brasilialaishyökkääjä Neymar jätti seuran viime kesänä.

Neymar, 25, siirtyi neljän Barcelonassa vietetyn vuoden jälkeen Paris Saint-Germainiin 222 miljoonan euron maailmanennätyssummalla.

Mestren mukaan Neymar ja hänen leirinsä eivät olleet rehellisiä brassitähden lähtöaikeista, millä oli vaikutus neuvotteluihin PSG:n kanssa ja lopulta myös kansainväliseen siirtoikkunaan.

– Eniten minua satutti se tapa, miten se tapahtui. Olimme (Barcelonan kanssa) kiertueella juttelemassa Neymarille ja hänen isälleen, ja he eivät olleet rehellisiä, sanoi Mestre FourFourTwon mukaan.

– Jos Neymar olisi ilmoittanut meille, että haluaa lähteä, kuten Cesc Fabregas, Pedro Rodríguez, Alexis Sánchez ja Javier Mascherano tekivät, niin me olisimme päässeet yhteisymmärrykseen. Ei voi vain sekoittaa pakkaa.

Neymarin välit Barcelonan kanssa ovat tulehtuneet hänen siirtonsa jälkeen perinpohjaisesti. Brassihyökkääjä vaatii tällä hetkellä Barcelonalta noin 30 miljoonan euron bonussummaa, joka seuralta jäi maksamatta pelaajan siirryttyä Pariisiin. Kyseessä on niin sanottu uskollisuusbonus, joka Barcelonan olisi pitänyt maksaa Neymarille.

Barcelona ei kuitenkaan suostunut maksamaan summaa, koska se katsoi, että Neymar oli rikkonut bonuksen saamiseen liittyviä sopimuspykäliä.

– Hän leikki kissaa ja hiirtä kanssamme. Tilanne eteni siihen pisteeseen, että me tajusimme, mitä oli tapahtumassa, joten sanoimme hänelle, että me emme maksa sopimuksen uusimisbonusta, selvitti Mestre.

– Hän ei kertonut meille mitään. Jos hän olisi kertonut, niin PSG olisi voinut ostaa hänet paljon pienemmällä summalla, eikä meidänkään olisi tarvinnut käyttää niin paljon rahaa (Neymarin korvaajiin).

– Neymarin käytös aiheutti inflaation siirtomarkkinoilla. Me olisimme voineet säästää paljon rahaa ja säästyä isolta mediamyllyltä.