Nollapeli! – teini-ikäinen suomalaisvahti tekee läpimurtoa valioliigaorganisaatiossa

© Kuva: Veikkausliiga
La Ligassa Betis isännöi Mallorcaa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kerroimme viime viikolla kuinka vasta 17-vuotias Otto Huuhtanen on päässyt jo nyt torjuntatöihin aikuisten ottelussa valioliigaseura Newcastlen reservijoukkueen (U23) otteluissa (uutinen). Juuri nyt Tampereen Ilveksen kasvatin ura on todellisessa nousukiidossa, sillä Huuhtanen pelasi maanantaina nollapelin, kun Newcastlen reservijoukkue voitti Colchesterin 3-0 Premier League Cupissa.

Paikallislehti Chronicle Live kuvailee Huuhtasen peliä ”vakuuttavaksi esitykseksi”. Loukkaantumisten takia ”altaan syvään päähän” U23-joukkueeseen heitetty suomalainen ei saanut nollapeliään helpolla, mutta kesti paineet ja pysäytti Colchesterin maalintekoyrityksiä kerta toisensa jälkeen.

Colchesterin kohtaaminen oli Huuhtaselle ensimmäinen Newcastlen reservijoukkueen avauksessa, ja tuloksena oli heti koskematon maali. Newcastlen akatemiajoukkueessa (alle 18-vuotiaat) hän on pelannut kauden aikana kahdeksan ottelua.

Avausjaksosta Huuhtanen selvisi paikallislehden mukaan helpolla, mutta Newcastlen karattua kolmen maalin johtoon työmäärä kasvoi. 64. minuutilla suomalainen torjui Paul Rooneyn puskun. Hieman myöhemmin hän peitti hyvällä vastaantulollaan Tariq Issan laukauksen. Viimeisellä varttitunnilla Huuhtanen teki tyhjiksi Callum Jonesin, Diaz Wrightin, Tariq Issan ja Elijah Phippsin yritykset ja sai tuulettaa hienoa voittoa.

Reservijoukkueen valmentaja Ben Dawson kehui Huuhtasta tämän kypsistä otteista.

– Pidimme omissa nollan. Niin ei ole käynyt tällä kaudella kovinkaan montaa kertaa. Se oli hieno juttu alle 18-vuotiaiden joukkueesta tulleelle Otto Huuhtaselle, joka suoriutui tehtävistään hienosti, Dawson totesi.

Newcastlen reservijoukkueen seuraava ottelu on edessä perjantai-iltana Aston Villaa vastaan.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

La Ligassa Betis isännöi Mallorcaa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!