Arvostettu ja menestynyt Pep Guardiola jäi viime kaudella ensimmäisen kerran valmentajaurallaan ilman ainuttakaan voitettua pokaalia. Manchester City pelasi mukiinmenevän kauden, mutta yhtään mestaruutta se ei uuden katalaaniluotsinsa debyyttikaudella voittanut.

Nyt tuo epäkohta on korjattu, ja Guardiola sai aihetta juhlaan. Manchester City kaatoi Wembleyllä pelatussa Liigacupin finaalissa Arsenalin maalein 3-0 ja vastaanotti kauden ensimmäisen pystinsä. Sillä on yhä mahdollisuudet triplaan, sillä Valioliigaa City johtaa ylivoimaisesti, eikä se Mestarien liigassakaan vailla saumoja ole.

Ensimmäisellä puoliajalla ottelussa nähtiin yksi maali. Sen viimeisteli kokenut Arsenalin kurittaja Sergio Agüero 18. peliminuutilla. Argentiinaiskärki otti haltuunsa Claudio Bravon pitkän avauksen ja kirmasi karkumatkalle Shkodran Mustafin näennäisistä estelyistä huolimatta. Tilastot paljastavat, että Arsenal kuuluu Agüeron ehdottomiin lempivastustajiin.

Squawka

@Squawka
Claudio Bravo has created as many chances in the first half (1) as every Arsenal player combined.

Possession: 42%-58%

Sergio Aguero capitalises on Shkodran Mustafi's mistake as Man City go in at the break with the lead.

Squawka

@Squawka
Sergio Aguero has now scored in each of his last five appearances against Arsenal.

Against no team has he had a longer streak.

Squawka

@Squawka
Sergio Aguero has now scored 7 goals in his last 8 games against arsenal in all competitions.

Only failing to score on one of those occasions

Arsenalillakin oli ottelun kuluessa omat harvat mahdollisuutensa, mutta Pierre-Emerick Aubameyangilla ei ollut likimainkaan paras päivänsä. Loistavan ottelun sen sijaan pelasi Cityn loukkaantumisherkkä kapteeni Vincent Kompany. Belgialaistoppari piti Aubameyangin takataskussaan ja ohjasi nerokkaasti kulmapotkusta Cityn 2-0 -maalin.

Illan kolmas maali rekisteröitiin 65. minuutilla David Silvalle, ja ottelu oli lopullisesti paketissa. Silva piti tilanteessa pilkkanaan Arsenal-puolustaja Calum Chambersia, jonka Arsène Wenger ottikin heti maalin jälkeen vaihtoon. Tämän jälkeen odoteltiin enää kannun nostelua.

Ottelu vaati molemmilta joukkueilta yhden pelaajan sairastuvalle. Arsenalilta joutui vaihtoon jo avausjaksolla Nacho Monreal. Cityn puolelta Fernandinho puolestaan reväytti toisella puoliajalla takareittään.