22-vuotias portugalilaislaituri Gelson Martins on siirtohuhurintamalta varsin tuttu nimi. Portugalin A-maajoukkueen vakiomieheksi voitokkaiden vuoden 2016 EM-kisojen jälkeen noussutta Martinsia on ehdotettu huhuissa ainakin Juventukseen, Bayern Müncheniin, Arsenaliin, Liverpooliin ja Manchester Unitediin.

Vaan kuinka mahtaa vaikuttaa Martinsin markkina-arvoon miehen maanantai-iltana ottama todella typerä punainen kortti – ja vieläpä äärimmäisen arveluttava sellainen?

Martins teki ottelussa sarjajumbo Moreirensea vastaan 1-0 -voittomaalin ottelun lisäajalla. Hän oli saanut varoituksen pelin 86. peliminuutilla, mutta tuuletti siitä huolimatta osumaansa riisumalla paitansa toisen varoituksen ja ulosajon arvoisesti. Paitaansa Martins oli kirjoittanut tekstin ”sinun kanssasi maailmanloppuun asti”, jolla hän halusi tukea entistä pelikaveriaan Rúben Semedoa.

Martinsin maanmies Semedo ei ole vakavasti sairas, vaan syytettynä todella vakavista rikoksista. Villarrealin toppari on ollut viime torstaista lähtien tutkintavankeudessa epäiltynä murhayrityksestä, laittoman aseen hallussapidosta, uhkailusta, pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta. Hänet on pidätetty viimeisten neljän kuukauden aikana kolme kertaa, sillä jo aiemmin Semedo oli riehunut yökerhossa. Semedon edesottamuksista voi lukea lisää vaikka täältä.

Martinsin ulosajo merkitsi samalla sitä, että hän on sivussa Sporting Lissabonin seuraavasta ottelusta pelikiellon takia. Eikä ottelu ole enempää ja vähempää kuin Portugalin liigan klassikko ja sarjan kärkiottelu Porto-Sporting. Porto johtaa sarjaa viiden pisteen erolla ennen Benficaa ja Sportingia.

Martins oli osoittanut Semedolle tukeaan aiemmin jo Instragram-tilillään. Sportingin valmentaja Jorge Jesusta paidannosto ei kuitenkaan huvittanut, vaan luotsi vastasi kysymyksiin aiheesta kuivalla sarkasmilla. Jesusin mukaan ”Martinsilla on nyt tilaisuus katsoa kärkiottelu yhdessä Semedon kanssa.”

Lähde: Sport