Ranskalaistuomari potkaisi pelaajaa ja ajoi hänet kentältä ulos – sai puolen vuoden pannan

Ranskalaistuomari Tony Chapron on määrätty puolen vuoden toimitsijakieltoon, josta puolet on ehdollista, kertoo Sky Sports.

Chapron törmäsi tammikuussa pelatussa Nantesin ja Paris Saint-Germainin Ranskan pääsarjan Ligue 1:n ottelussa Nantes-puolustaja Diego Carlosin kanssa. Ranskalaistuomari reagoi tilanteeseen potkaisemalla Carlosia ja ajamalla hänet toisella keltaisella kortilla suihkuun (katso video Viasportin sivuilta).

Carlos ei joutunut kärsimään pelikieltoaan.

Ranskan jalkapalloliitto FFF hyllytti Chapronin tapahtuneen jälkeen, ja hän sai kuulla tuomionsa torstaina Ligue 1:n kurinpitolautakunnalta.

45-vuotias ranskalaistuomari pyysi ottelun jälkeen Carlosin keltaisen kortin kumoamista ja sanoi reaktionsa olleen ”kömpelä” ja ”asiaton”.

– Nantesin pelaaja, Diego Carlos, törmäsi minuun. Törmäyksen aikana tunsin pistävää kipua kohdassa, joka oli juuri kärsinyt vammasta. Minun epäonninen reaktioni oli kurottaa jalallani häntä kohti, kertoi Chapron ottelun jälkeisenä päivänä.

Yli 400 ottelua urallaan tuominnut Chapron oli ilmoittanut monta viikkoa ennen ottelua, että hän aikoo lopettaa tuomarin työnsä kuluvan kauden päätteeksi.