Ranskan Ligue 1:ssä vietettiin perjantai-iltana hurjia maalijuhlia, kun Marseille voitti sarjajumbo Metzin harvinaisin lukemin 6-3. Marseille on saalistanut nyt 16 pistettä viimeisestä kuudesta ottelustaan ja on noussut jo sarjan kakkoseksi PSG:n jälkeen.

Marseille avasi maalihanat jo 6. minuutilla Morgan Sansonin osumalla. Avausjaksolla illan suurin sankari Florian Thauvin kasvatti johdon jo 3-0:aan.

Toisen puoliajan alkajaisiksi Valerie Germain teki isännille jo neljännen maalin ja pian sen jälkeen Thauvin viimeisteli valmiiksi hattutemppunsa Dimitri Payet’n keskityksestä.

Marseillen kuudennen maalin teki kreikkalainen Kostas Mitroglou, mutta Metzkin sai sentään vähän lohtua Florent Mollet’n kahdesta ja Ibrahima Nianen yhdestä maalista.

Viime viikolla 25 vuotta täyttänyt Thauvin pelaa elämänsä kautta ja on noussut mukaan taistelemaan paikoista Ranskan kivikovaan MM-joukkueeseen. Thauvin oli Ranskan nuorisomaajoukkueiden vakiokasvoja, mutta A-maajoukkueessa hän pääsi debytoimaan vasta viime kesäkuussa.

Thauvin haki kaudella 2015-2016 pelipaikkaa Newcastlesta, mutta koska Valioliigan valloitus ei onnistunut, palasi hän pian takaisin vanhaan seuraansa Marseilleen. Tämän kauden 24 sarjaottelussa Thauvin on tehnyt 13 maalia ja antanut 10 maalisyöttöä. Hän on PSG-tähti Neymarin ohella ainoa pelaaja top 5 -liigoissa, joka on saanut aikaiseksi kaksinumeroiset tilastot sekä maali- että syöttötilastoissa.

OptaJean

@OptaJean
10-10 - Florian Thauvin is the 2nd player to reach double figures for both goals and assists in the Top 5 leagues this season (13 goals, 10 assists) after Neymar (17 goals, 11 assists). Unleashed.