Kolme edellistä vuotta Veikkausliigassa on nautittu Stadin derbyistä, joissa HJK ja HIFK mittelivät Helsingin herruudesta. Ensi kaudella HIFK pelaa Ykköstä ja katseet suuntautuvat Turkuun.

TPS nousi kolmen vuoden tauon jälkeen takaisin Veikkausliigaan ja samalla pääsarjatasolle syntyi uudelleen Turun derby FC Interin ja TPS:n välille. Ensimmäinen Turun derby pelataan tänään, perjantaina, Javenture-Areenalla Turussa Suomen Cupin lohkovaiheessa.

TPS-leirissä odotetaan kuumaa derbyä jo innolla.

– Aina nämä tuovat erityistä virinää. Kaikki odottavat derbyjä. Näemme joka päivä tuossa (Kupittaan) pukukoppikäytävällä, joten ei tämä mitenkään erityisen vieras joukkue ole, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen sanoi TPS TV:n haastattelussa.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta myönsi, ettei Suomen Cupin ottelussa hallissa tunnelma vielä nouse sille tasolle, mitä se tulee olemaan ensimmäisessä derbyssä liigan puolella ensi kesänä.

– Täytyy olla rehellisiä siitä, että tuskin näemme sellaista tunnelmaa perjantaina kuin ensimmäisessä kohtaamisessa liigassa. Mutta totta kai paikallisvastustaja tuo erityisen maun otteluun. Meidän tavoitteemme on voittaa peli, Piccareta sanoit FC Inter TV:lle.

Ottelu alkaa kello 19.00.