Suomen A-maajoukkue oli todella lähellä EM-kisapaikkaa vuonna 2007. Viimeisessä ottelussa Suomi tarvitsi voiton Portugalin vieraana, mutta jäi lopulta maalittomaan tasapeliin.

Sami Hyypiä johti Suomen puolustuslinjaa Roy Hodgsonin alaisuudessa. Hodgsonin aika Suomen peräsimessä muistetaan yksinkertaisesta pelitavasta. Hyypiän mukaan Portugalin pudottaminen kisoista olisi ollut melkoinen jymy-yllätys.

– Yhden maalin päähän päästiin kisapaikasta, niin on se minun mielestäni aika hyvä saavutus. Lähdimme viimeiseen peliin niin, että jos Portugali olisi voitettu niin olisimme päässeet kisoihin.

Hyypiän mukaan joukkue ja Hodgson sai turhan paljon kritiikkiä, jos mietitään tuloksia.

– Meitä kritisoitiin siitä, että ei ollut hyökkäävää peliä. Muistelen, että se Portugali-peli oli ainoa ottelu, jossa meillä ei ollut yhtä paljon tekopaikkoja kuin vastustajalla, Hyypiä sanoo Betssonin videohaastattelussa.

Hyypiän mukaan kisapaikka ei silti kaatunut siihen, ettei Portugalista saatu voittoa. Katso videolta, mihin Hyypiän mielestä kisapaikka lopulta kaatui. Koko haastattelun näet tästä linkistä.