Rovaniemen Palloseurassa viime kaudella pelannut ja kolme maalia Veikkausliigassa tehnyt Sakari Tukiainen on saanut sopimuksen tanskalaiseen Thisted FC:hen. 26-vuotias kärkimies oli seurassa näytillä ja sai yhden puoliajan verran peliminuutteja myös lauantaisessa harjoitusottelussa pääsarjaseura AaB:tä vastaan.

– Sakari Tukiainen on uuttera hyökkääjä, jolla on hyvä maalivainu. Hän on hyvä boksissa ja tuo meille lisääpääpelivoimaa pituutensa ja kokonsakin puolesta, Thistedin valmentaja Joakim Mattsson totesi suomalaisvahvistuksestaan Nordjysken mukaan.

– Hän sopii myös hyvin prässäyspeliimme ja on teknisesti vahva hyökkääjä koostaan huolimatta.

Tukiaisen sopimus on puolentoista kauden mittainen eli ulottuu kesään 2019. Thisted FC julkisti samalla sopimuksen myös laitahyökkääjä Kingsford Opoku Frimpongin kanssa.

Pienellä, 3 000 katsojaa vetävällä stadionilla pelaava Thisted nousi täksi kaudeksi Tanskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Thisted on pelannut vahvan kauden ja taistelee saman tien tiukasti noususta Tanskan Superliigaan. 18 sarjakierroksen jälkeen se on sarjassa kolmantena, toisella karsijan paikalla ja vain kolmen pisteen päässä suoran nousijan paikasta.

Tukiainen on pelannut ulkomailla aiemmin virolaisissa Flora Tallinnissa ja Tulevik Viljandissa.