AC Milanin 18-vuotias Gianluigi Donnarumma on viimeisimmän selvityksen mukaan maailman lupaavin nuori jalkapalloilija. Jalkapallon oma tilastosivusto CIES Football Observatory laittoi lahjakkaat pelaajat järjestykseen.

Tilastoinnissa on analysoitu alle 20-vuotiaiden pelaajien pääsarjakokemuksia viimeisen kahden vuoden aikana 22:sta eri Euroopan sarjasta. Listauksessa on arvostettu peliajan määrää, jota on kompensoitu liigan tasoon, jossa lupaava pelaaja on pelannut.

Donnarumma on AC Milanin itseoikeutettu ykkösvahti ja häntä on kosiskeltu jo pitkään Euroopan huippuseuroihin. Donnarummasta on tulossa myös Italian A-maajoukkueen ykkösvahti, kun Gianluigi Buffon lopettaa peliuransa.

Listauksen toisena on ehkä suuremmalle yleisölle tuntemattomampi nimi: Alban Lafont, 19-vuotias Ligue 1 -seura Toulousen maalivahti, joka on tällä kaudella ahkeroinut kaikki sarjaottelut.

Vasta kolmantena on paljon hehkutettu, PSG:n hyökkääjä Kylian Mbappé, joka siirtynee ensi kesänä pysyvällä siirrolla Pariisiin. Mbappé on tehnyt tällä kaudella yhdeksän maalia Ranskan liigassa ja neljä osumaa Mestarien liigassa.

Neljänneksi CIES on arvioinut Borussia Dortmundin yhdysvaltalaisen laiturin Christian Pulisicin. Kymmenen parhaan joukosta löytyy kaksi englantilaista pelaajaa: Tom Davies sekä Ryan Sessegnon. Kymmenen lahjakkaimman pelaajan joukossa on peräti neljä nuorukaista Ranskasta: Lafont, Mbappe, Malang Sarr sekä Dayot Upamecano.

Kai Havertz, suomalaishyökkääjä Joel Pohjanpalon seurakaveri Bayer Leverkusenissa, on nostettu yhdeksänneksi. Mielenkiintoisia nimiä kymmenen lahjakkaimman pelaajan ulkopuolelta ovat muun muassa Patrick Kluivertin poika Justin Kluivert sijalla 16, Real Madridista Heerenveeniin lainattu norjalaislupaus Martin Ødegaard sijalla 28 sekä Liverpoolissa vahvasti tällä kaudella esiintynyt laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold sijalla 41.

Katso koko CIES:n listaus tästä linkistä.