Asiantuntijalla selkeä mielipide Huuhkajien tekemiseen: ”Jos verrataan esimerkiksi Hans Backen aikakauteen”

© Kuva: Getty Images

Suomen A-maajoukkue pelaa seuraavien päivien sisään kaksi maaottelua Turkin Belekissä.

Perjantaina Suomi saa vastaansa Makedonian ja maanantaina Maltan. Ensimmäisen ottelun Viasatille selostavan Ville Kuusisen pääkopassa hohtaa kirkas ajatus siitä, että Suomi jatkaa tappiotonta putkeaan.

– Innolla odotan peliä, Makedonia ei todellakaan ole helppo vastustaja ja nyt Suomellakin on maajoukkueen kerma mukana. Suomella on selkeästi suunnitellut vastustajat, jos verrataan esimerkiksi Hans Backen aikakauden kivenkoviin maihin, joita vastaan harjoiteltiin vain puolustamista. Itselle Huuhkajat on aina ollut se juttu, karvaasta Unkari-tappiosta lähes kisoihin Hodarin (Roy Hodgson) kanssa ja kaikkien aikojen karsintaan. Uskon, että Suomi saa paljon irti näistä kahdesta pelistä ja haluan, että myös kannattajille tarjoillaan tulosta, Kuusinen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Tappioitta on pelattu kuusi ottelua putkeen neljällä voitolla höystettynä, niin eiköhän tässä sarjaa jatketa perjantain ja maanantain voitoilla. Lisäksi toivon, että rohkeasti kokeiltaisiin paperilla erilaisia asioita pelissä: ryhmitystä, rohkeaa pallonhallintaa sekä ennen kaikkea hyökkäämistä ilman pelkoa. Haluan tuloksellisesti hyvät pelit mutta uskon, että fiksusti Suomi voi samaan aikaan olla myös viihdyttävä joukkue näitä saman tason tai ehkä heikompia vastustajia vastaan.

Huuhkajat kokoontui Belekissä myöhään maanantai-iltana. Joukkueen kokoonpanoon tuli yksi muutos, kun Kasper Hämäläinen joutui jäämään sivuun sairastumisen takia. Hänen tilalleen ei kuitenkaan nimetty uutta pelaajaa.

Kuusisen selostama Makedonia-ottelu nähdään perjantaina 23.3. kello 17.50 alkaen Viasatilla ja osoitteessa viaplay.fi. Myös maanantain peli Maltaa vastaan näytetään suorana lähetyksenä kello 18.50 alkaen. Silloin selostajana toimii Mikko Innanen.

Juho Hirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.