Belgialainen Eden Hazard kertoo tukevansa maanmiehensä Yannick Carrascon siirtoa Kiinaan. Carrasco hankittiin taannoin Atletico Madridista Kiinan Superliigassa pelaavaan Dalian Yifangiin.

Carrascon pohdittiin tuolloin tehneen päätöksensä siirrosta peliajan puutteen vuoksi. Vastaavasti Kiinaan aiemmin siirtyneen belgialaisen Axel Witselin on epäilty lähteneen suuremman peliajan toivossa.

Chelseassa päälliköivä Hazard pitää lähtöä järkevänä, mutta erikoisena. Lisäksi hän paljasti, että siirron takana oli muutakuin kuin peliaika.

– En tietenkään olen Carrascon pään sisällä, mutta tiedän, että hän halusi lähteä Atletico Madridista, Hazard sanoi La Derniere Heurelle.

– Ehkä lähtö Kiinaan oli ainoa mahdollisuus päästä pois Atleticosta. Voi olla, että jäämällä Atleticoon hän ei olisi päässyt pelaamaan ennen ensi kesää. Kiinassa hän varmasti pelaa paljon. Ja se on parempi asia kuin istua penkillä La Ligassa, hyökkääjä tähdensi näkemystään.

Hazardin puheista välittyi arvostus Carrascoa kohtaan. On ilmeistä, että Hazard kokee, ettei Carrasco saanut taidoilleen tarpeeksi tunnustusta entisessä seurassaan, tai Euroopan kentillä ylipäätään.

– Kiina on kieltämättä erikoinen valinta. Mutta hänellä oli syynsä, Hazard päätti.