Manchester Unitedin entinen venäläislaituri Andrei Kanchelskis myönsi FourFourTwon haastattelussa, että hän ei tiennyt kumpaan Manchesteriin seuraan hän oli siirtymässä, kun hän lähti Englantiin vuonna 1991.

Kanchelskis siirtyi Unitediin Šah’tar Donetskista ja pelasi Manchesterin suurseurassa neljä kautta voittaen muun muassa kaksi Englannin pääsarjan mestaruutta.

Manchester United oli tuohon aikaan nousemassa jälleen englantilaisen seurajalkapallon lippulaivaksi legendamanageri Sir Alex Fergusonin alaisuudessa. Kanchelskisilla ei ollut kuitenkaan hajuakaan, onko hän siirtymässsä Unitediin vai paikallisvastustaja Manchester Cityyn, joka on viime kausina noussut Valioliigan jokavuotiseksi mestarisuosikiksi.

– En tiennyt, kumpaan Manchesterin seuraan olin liittymässä. Kun lensin Englantiin, kukaan ei kertonut, mihin seuraan olin menossa.

– Kysyin sitä agentiltani ja hän vastasi vain, että ”menet Manchesteriin”. Kun kysyin, kumpaan seuraan, hän sanoi, että ei tiedä. Meidät vietiin laskeutumisen jälkeen Old Traffordille, ja tajusin vasta silloin, että kyseessä oli United.

– Manchester United ei ollut niin iso juttu Neuvostoliitossa. Minun nuoruudessani emme tienneet paljoakaan englantilaisesta jalkapallosta. Toki tiesin Manchester Unitedista, mutta vuonna 1991 lähes kaikki puhuivat vain Liverpoolista, koska he olivat dominoineet Englannin sarjoja.

– Se muuttui 90-luvulla. Pian kaikki puhuivatkin Manchester Unitedista, ja olin erittäin ylpeä, kun sain olla osa sitä muutosta.