FC Lahti teki viime kaudella voittoa – rahat eivät riittäneet silti kokeneeseen oman kylän pelaajaan

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti tiedotti tiistaina, että seuran vuoden 2017 tilinpäätös oli positiivinen. Suomeksi sanottuna FC Lahti teki taloudelisesti voittoa viime kaudelta.

Yksi merkittävä syy voitolliseen tulokseen oli Jasse Tuomisen myynti BATE Borisoviin. Tuomisen siirtosummaa ei ole kerrottu julkisuuten, mutta Transfermarktin mukaan miehestä olisi pulitettu arviolta noin 370 000 euroa. FC Lahden liikevaihto nousi alle 1,2 miljoonasta eurosta 1,4 miljoonaan euroon. Liikevoittoa tuli reilu 46 000 euroa.

– Yrityskumppanuudet ja yleisömäärät kasvoivat edellisvuodesta ja lisäksi Jasse Tuomisen myynti BATE Borisoviin edesauttoi kauden taloutta. Pystyimme vahvistamaan joukkuetta kesken kauden ja hallittu kululisäys upposi suunnitellusti talouden raameihin ja edesauttoi Eurooppa-paikan lunastamista, Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen sanoi seuran nettisivuilla.

Rahaa ei ole kuitenkaan liikaa, sillä esimerkiksi seuran kanssa talvella harjoitellut Pekka Lagerblom kertoi Ilta-Sanomien Pallokerho-podcastissa, ettei Lahdella löytynyt varoja hänen palkkaamiseensa ensi kaudeksi. Lagerblom on Reippaan kasvatti ja pelannut pitkän uran ulkomailla, viimeksi Ruotsin Superettanissa. Lagerblom edusti kaudella 2015 FC Lahtea.

Ensi kaudella Lahti pelaa kaikki kotiottelut Kisapuistossa. Honkasen mukaan tämä on erinomainen asia yleisömäärien kasvattamiseksi.

– Marginaalimme ovat kuitenkin pienet ja alkaneelle liigakaudelle ja odotettuun Eurooppa-taistoon tarvitaan jälleen koko urheilevan kaupunkiseudun ja kumppaneiden tukea. Kevättalven leirityskin olisi jäänyt tekemättä ilman ulkopuolista tahoa.

– Lähtökohdat yleisömäärien kasvun jatkumiseen ja hienoon tunnelmaan ovat erinomaiset, Honkanen kertoi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.