Hakalla mahdollisuus uusia vuoden 1997 sensaatio – hämmentäviä yhtäläisyyksiä

© Kuva: Juha Tamminen

Haka kohtaa torstaina Ekenäs IF:n Suomen Cupin puolivälierissä. Hakalla on mahdollisuus tehdä samanlaista historiaa kuin vuonna 1997, jolloin Haka voitti Suomen Cupin sekä Ykkösen mestaruuden.

Ykkösen joukkueet kohtaavat puolivälierissä, joten lähtökohtaisesti arpaonni on molempien puolella. Haka ja EIF ovat ainoat jäljellä olevat Ykkösen joukkueet cupissa. Mikäli Haka etenisi välieriin, vastaan tulisi FC Inter tai Ilves. Cup-mestaruuteen on toki vielä todella pitkä matka, mutta ainakin Hakassa tiedetään, miten tämä temppu uusittaisiin.

Vuonna 1997 Haka voitti cupin ja joukkuetta luotsasi silloin Keith Armstrong. Sama mies löytyy penkin päästä myös tällä kaudella. Vuonna 1997 Armstrongin apuvalmentajana työskenteli Olli Huttunen, joka taas on tällä hetkellä Hakan toimitusjohtajana. Nykyään Armstrongin apuvalmentajana työskentelee Teemu Tainio, joka taas taituroi vuonna 1997 Hakan keskikentällä.

EIF on kirjoittanut tällä kaudella upeaa cup-tarinaa. Lohkovaiheessa piskuinen Ykkösen seura kaatoi muun muassa IFK Mariehamnin ja pelasi tasapelin TPS:n kanssa. EIF ylsi upeasti lohkonsa toiseksi ja nappasi jatkopaikan jättäen kaksi Veikkausliiga-joukkuetta taakseen. Puolivälieräkarsinnassa EIF pudotti vielä AC Oulun.

– Tiedämme, että vastassa on hyvä joukkue. Ei tässä vaiheessa cupia enää tule vastaan huonoja joukkueita. EIF on ollut todella vahva puolustussuuntaan. Joku taisi mainita, että he eivät ole päästäneet neljään peliin yhtään maalia, Hakan päävalmentaja Armstrong kertoi seuran nettisivuilla.

EIF isännöi puolivälierää Tammisaaressa ja ottelu alkaa kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana Ruutu+:sta.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.