Huuhkaja-tähdeltä erittäin karu analyysi Suomen pelaamisesta Makedoniaa vastaan

© Kuva: Juha Tamminen

Robin Lod kuului Huuhkajien parhaimpiin pelaajiin Makedoniaa vastaan perjantaina. Maalittomaan tasapeliin päättynyt kamppailu oli hankala Suomelle.

Lue SuomiFutis-sivuston topit ja flopit Makedonia-ottelusta tästä.

– Takkuista oli. Pääasia, että saatiin nolla pidettyä. Pallollisessa pelaamisessa täytyy olla paljon, paljon parempi, Lod kommentoi Huuhkaja tv:lle.

Suomi oli suoraan sanottuna huono hyökkäyssuuntaan. Tukitoiminnot pallolliselle pelaajalle puuttuivat lähes kokonaan.

– Tehtiin liikaa helppoja virheitä, emmekä saaneet oikein minkäänlaista rytmiä pallolliseen pelaamiseen. Se oli tosi huonoa, oikealla laidalla pelannut Lod sätti.

Koko ottelu oli todella rikkonainen. Vihellyksiä tuli lähes kokoajan, mikä vaikeutti entisestään pelaamista. Lod antoi myös tunnustusta vastustaja Makedonialle.

Lodille siunaantui Suomen paras maalintekopaikka toisella puoliajalla. Moshtagh Yaghoubi tarjoili hyvän pystysyötön, jonka Lod otti taitavasti päällä haltuunsa, mutta viimeistely epäonnistui.

– Yksi hukattu maalipaikka, josta olisi pitänyt tehdä. Jos näitä pelejä haluaa voittaa, niin ei tuollaisia saisi sössiä, Lod totesi.

Suomi pelaa maanantaina vielä toisen harjoitusottelun Turkin leirillään. Maanantaina vastaan asettuu Malta ja ottelu alkaa kello 19 Suomen aikaa. Ottelun voi katsoa Viasat Jalkapallo -kanavalta sekä osoitteesta Viaplay.fi.