Huuhkajien topit ja flopit: Vaikea hyökätä, jos rohkeutta ei löydy – yhdeltä sitä löytyi edes hieman

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Suomen A-maajoukkue jatkoi tappiotonta putkeaan perjantaina, kun se pelasi Makedonian kanssa maalittoman tasapelin Turkin Belekissä. Maalipaikoilla ei mässäilty, mutta Markku Kanervan pelisapluuna toimi kohtalaisesti.

Ensimmäisellä puoliajalla Huuhkajat tyytyi puolustamaan, eikä pallollisesta pelistä ollut juuri tietoakaan. Liian usein pallollisen pelaajan tuki oli kateissa. Toisaalta myös syötöt tulivat usein pelin kannalta väärälle puolelle, mikä vaikeutti Suomen pelinrakentelua.

SuomiFutis-sivusto ravioi Suomen onnistujat ja epäonnistujat.

Topit

Robin Lod
Lod pelasi oikealla laidalla erittäin väkevän ottelun, vaikka Suomen hyökkääminen oli melko ponnetonta koko ottelun ajan. Lod pystyi omalla henkilökohtaisella taidollaan luomaan itselleen tilaa. Lod pääsi toisella puoliajalla upeaan tekopaikkaan Moshtagh Yaghoubin loistavasta syötöstä. Lod otti pallon upeasti haltuun päällään, mutta jatko suuntautui ohi maalin. Lod osoitti Makedoniaa vastaan olevan Huuhkajien tärkein pelaaja hyökkäyssuuntaan.

Lukas Hradecky
Ykkösmaalivahti on ykkösmaalivahti. Hradecky otti tärkeät torjunnat ja piti maalinsa puhtaana. Makedonia sai pari vaarallista tekopaikkaa, jotka Eintracht Frankfurtin ykkösmaalivahti hoiti todella hyvin. Pientä negatiivista on annettava Hradeckyn jalalla pelaamisesta. Turhan usein Hradecky lähetti pallon korkeana kohti Suomen yksinäistä hyökkääjää, jolla ei käytännössä ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia jatkaa pallollista pelaamista avauksen jälkeen, koska tukitoiminnot puuttuivat.

Moshtagh Yaghoubi
Suomi teki vain kaksi vaihtoa Makedoniaa vastaan. Toinen niistä oli Suomen hyökkäyspelin kannalta erinomainen. Yaghoubi tuli toisella puoliajalla kelpo pelin pelanneen Pyry Soirin tilalle vasemmalla laidalle. Tosiasiassa Yaghoubi pelasi paljon myös keskustassa, jonne hän toi selkeästi erilaisen vaihtoehdon eteenpäin pelaamiseen. Yaghoubi alusti Robin Lodin tekopaikan ja oli toisella puoliajalla Suomen näkyvimpiä pelaajia.

Flopit

Tim Sparv
FC Midtjyllandin keskikenttäpelaaja ei pelannut suinkaan huonoa ottelua, mutta hyökkäämiseen ei Sparv pystynyt oikein antamaan mitään. Sparv on keskikentän pohjapelaajana takuuvarma suorittaja, mutta mikään pelinrakentaja hän ei ole. Makedoniaa vastaan suurin osa Sparvin syötöistä oli taaksepäin, mikä itsessään ei ole huolestuttavaa, mutta se myös jarrutti Suomen tilanteenvaihtopeliä. Suomi pyrkii puolustamaan melko alhaalta, jolloin keskikentälle tarvittaisiin sellaisia pelaajia, jotka pystyisivät pelaamaan palloa myös eteenpäin. Sparvilta puuttui Makedoniaa vastaan rohkeus pelata eteenpäin. Lisäksi pallo tuntui hieman polttavan jaloissa perjantaina.

Rasmus Schüller
Schüllerin kohdalla samat sanat kuin Sparvilla. Ei mikään katastrofiottelu, mutta pallollinen pelaaminen oli kehnoa. Myös Schüllerin pelaamisesta huokui varovaisuus. Syötöt eteenpäin olivat minimissä, joka turhautti myös Suomen hyökkääjiä. Maltaa vastaan Schüller tuskin pelaa näin paljon, joten siinä mielessä näytöt jäivät melko ohuiksi. Missä oli se kaveri, joka rytmitti aikoinaan HJK:n pelaamista ihailtavalla tavalla? Toivottavasti tuo itsevarmuus hyökkäyssuuntaan löytyy kauden aikana Minnesota Unitedissa.

Joona Toivio
Toivio pelasi tällä kertaa vasempana puolustajana, kun vakiopuolustaja Albin Granlund oli loukkaantuneena. Toivio pelasi kelvollisesti puolustussuuntaan, mutta hyökkäyksissä miestä ei juuri näkynyt. Eikä ihme, Toivio ei ole mikään nousuja tekevä laitapuolustaja, joten ei sitä häneltä voi silloin odottaakaan. Suomi pyrki tekemään rajaheitoista aina erikoistilanteen, kuten Islanti konsanaan. Toivion rajaheitot jäivät ikävä kyllä usein ensimmäiseen Makedonian puolustajaan, joten niistä ei pelotetta saatu tehtyä. Toivion laitapelaaminen osoitti karulla tavalla sen, kuinka tärkeä pelaaja hiljattain maajoukkueessa lopettanut Kari Arkivuo Huuhkajille on ollut. Arkivuo pystyi tekemään repiviä juoksuja laidallaan ja hoiti puolustusvelvoitteet aina kunnialla.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS