Veikkausvihjeet jalkapalloon ovat yksi vedonlyönnin harrastajien eniten internetistä hakemista asioista. Tarjontaa myös riittää – maailman suurin ja seuratuin urheilulaji on juttu, josta tuhannet ja taas tuhannet asiantuntijat ja ”asiantuntijat” kirjoittavat viikottain.

Isommista sarjoista, kuten Englannin Valioliigasta, Espanjan La Ligasta tai Italian Serie A:sta riittää sivukaupalla vihjeitä joka kierrokselle varsinkin vierailla kielillä. Kotimaan sarjoista vedonlyönnin vinkkejä löytyykin jo huomattavasti vähemmän: pieni kieli, pieni markkina.

Erilaisia vetomuotoja jalkapallosta on markkinoilla runsaasti. Kyse ei missään nimessä ole vain pelkästä vakioveikkauksesta tai pitkävedosta – käytännössä kaikista kentän (ja kentän ulkopuolisista) tapahtumista voi asettaa panoksen. Minkään muun lajin parista ei myöskään löydy yhtä paljon pelattavia kohteita.

Kohteiden määrää kasvattaa omalta osaltaan se, että jalkapallon parista vedonlyönnin kohteita löytyy miltei kaikista maailman maista, onhan laji aidosti globaali. Marginaalisten ja vähän seurattujen sarjojen, myös alasarjat huomioiden, voi kehittää itselleen tuottoisan erikoistumisen. Varsinkin isojen pääsarjojen ulkopuolelta löytyy ilmaisia suoria livestreameja paljon.

Veikkausvihjeet jalkapallo

Jalkapallon veikkausvihjeet

Kuten todettua, volyymia jalkapallon veikkausvihjeissä riittää. Suuri osa vetovinkkejä ilmaiseksi julkaisevista sivustoista on tätä nykyä kuitenkin tehty voimakkaasti hakukoneoptimointi mielessä. Tämä koskee etenkin englantia ja muita isoja maailmankieliä. Kyse on siitä, että vihjeet kirjoitetaan hyvin mekaanisesti ja lähinnä Google-näkyvyys mielessä – itse sisältö ei veikkaajan kannalta ole aina laadukasta.

Mistä sitten tunnistaa edellä mainitun kaltaisen sivuston, onko olemassa tunnusmerkkejä, jotka välittömästi kertovat vinkkien kehnosta laadusta? On kyllä. Tutustu aina sivustoon laajemmalti, älä vain etsimäsi ottelun vinkkeihin. Mikäli suurin osa sivuston vinkeistä on lyhyitä alle 200 sanan vinkkejä, joissa samat tekstimuodot toistuvat, todennäköisesti taustalla ei ole kovin analyyttinen ottelukohtainen ajattelu.

Usein myös kömpelöt lauserakenteet ja yleisesti ottaen huono tekstin taso kertovat siitä, että analyysiin ei ole käytettyä paljoa aikaa. Pahimmillaan kyse voi olla tekstirobottien automaattisesti laatimista ”vihjeistä”. Emme tarkoita, etteikö näitäkin robottien laatimia vihjetekstejä voisi käyttää vedonlyönnin tukena, mutta yksinomaan niihin ei kannata rahallisia panostuksia tehdessään nojata.

Veikkausvihjeet jalkapalloon ovat kuitenkin siinä mielessä kiitollinen kenttä, että myös laadukkaita ja ajatuksella laadittuja asiantuntevia vinkkejä löytyy kosolti. Laadukkaat vetovinkkien sivustot kannattaa kuitenkin aina lisätä kirjanmerkkeihin niitä löytäessään – muutoin saa taas etsiä neuloja heinäsuovasta. Eniten vinkkejä, myös niitä laadukkaita, löytyy isoihin pääsarjoihin, arvoturnauksiin sekä Mestareiden liigaan.

Veikkausliigan veikkausvihjeet – kotimaan kentät

Kotimainen jalkapallo, etenkin veikkausliiga, on nostanut suosiotaan ja medianäkyvyyttään 2010-luvulla huomattavasti. Syitä tähän voi olla monia, mutta ainakin HJK:n ja HIFK:n väliset Stadin derbyt olivat osaltaan iso tekijä suuren yleisön houkuttelussa sarjan pariin. HIFK:n pudottua takaisin Ykköseen derbyt ovat ainakin hetkellisesti tauolla, mutta ”positiivinen pöhinä” Veikkausliigan ympärillä kuitenkin jatkuu.

Veikkausliigaa seurataan yllättävän paljon myös ulkomailla jopa Aasian maita myöten, ja tähän löytyy päällimmäinen syy juuri vedonlyönnistä. Kotoinen pääsarjamme on nimittäin kesällä pelattavana sarjana poikkeus kansainvälisessä jalkapallossa. Siinä missä Euroopan ja muun maailman suurimmat sarjat tapaavat alkaa syksyisin ja päättyä keväisin, noudattaa Veikkausliiga päinvastaista kalenteria. Siksi se tarjoaa kansainvälisille vedonlyöntimarkkinoille ja vedonlyönnin harrastajille seurattavaa silloin kun maailman ykköslajissa on muutoin verrattain hiljaista.

Vedonlyöjän ja veikkausvihjeiden kannalta Veikkausliigalla on paljon potentiaalia. Suomalaisen vedonlyöjän kautta sarjassa on tietysti se hyvä puoli, että sitä on helppo seurata. Pelit pelataan lähellä, ja jopa Lappia myöten löytyy kaudella 2018 kaksi seuraa seurattavaksi.

Jos verrataan Suomen suurimman lajin, jääkiekon, pääsarjaan, on Veikkausliigan vedonlyöntimarkkina kaudesta toiseen hieman eloisampi – sarja ei nimittäin ole suljettu. Nykyisellä sarjajärjestelmällä sarjassa nähdään joka kausi ainakin yksi nousijaseura, karsintaottelun tuloksesta riippuen mahdollisesti kaksikin uutta.

Veikkausliigassa eivät myöskään liiku Euroopan suurten pääsarjojen tyyliset miljoonasummat, joskin HJK muodostaa jonkinasteisen poikkeuksen. Tämä merkitsee sitä, että voimasuhteet kaudesta toiseen voivat vaihdella suurestikin. Vedonlyönnin kannalta tämä pitää vedonlyönnin harrastajat varpaillaan, sillä vanhoilla tiedoilla ei pitkälle pärjätä. Laadukkaat veikkausvihjeet Veikkausliigaan ja niiden laatijat ottavat huomioon uuteen kauteen lähdettäessä seurojen muuttuneet taloustilanteet.

Valioliigan veikkausvihjeet – brittifutis on aina muodissa!

Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Manchester City, Tottenham… näiden kuuden suuren nimet toistuvat jokaiseen Valioliiga-kauteen lähdettäessä mestaruusveikkauksissa. Valioliiga poikkeaakin muista Euroopan Top 5 -sarjoista siinä, että se on suhteellisen arvaamaton ennakkosuosikkien suhteen. Parhaan konkreettisen todisteen tästä antoi tietysti taannoin todelliseen sensaatiomestaruuteen yltänyt Leicester City.

Veikkausvihjeiden osalta Valioliiga tarjoaa rahapelien harrastajille paljon: yhdestäkään toisesta kansallisesta jalkapallosarjasta ei laadita näin paljoa vihjeitä. Tietoa ja kovaa dataa on saatavilla myös paljon, ja koska suuri osa suomalaisista osaa englantia melko hyvin, tiedon analysointi ja kerääminen on myös suhteellisen helppoa moniin muihin sarjoihin verrattuna.

Valioliigalla ja suomalaisella vedonlyönnillä on pitkä yhteinen historia, mistä kouriintuntuvin esimerkki on Veikkauksen pitkäikäisin vedonlyönnin muoto, Vakioveikkaus. Kyseinen peli otti brittifutiksen kohteet valikoimiinsa jo 40-luvulla. Vakiossa on yhä edelleen vahva fokus brittifutiksessa, joskin kohdevalikoima on laajentunut käytännössä kaikkiin muihinkin futissarjoihin sekä muihin lajeihin. Veikkausvihjeet vakioon ovat monien sellaistenkin perinteisten medioiden urheilusivuilla ja -lähetyksissä, jotka eivät muutoin vetovinkkejä jakele.

Vedonlyönti Valioliigassa on sikäli haasteellista, että se on maailman seuratuimpana jalkapallosarjana hyvin kilpailtu myös vedonlyöntimarkkinoilla. Siksi ylikertoimet ovat sangen harvinaisia, joskin sarjalle ominainen yllätyksellisyys tarjoaa viekkaalle ja riskejä kaihtamattomille veikkaajalle hyviä mahdollisuuksia – esimerkiksi juuri Leicesterin mestaruutta 15/16-kaudelle veikanneet saivat panoksensa 5000-kertaisena takaisin!

Tuo taannoinen Leicesterin mestaruus osaltaan murskasi myös sen myytin, että vedonlyönnissä talo eli vedonvälittäjä voittaisi aina. ”Kettujen” mestaruus aiheutti nimittäin brittiläisille vedonlyöntiyhtiöille niiden kaikkien aikojen isoimman tappion yksittäisestä vetokohteesta, peräti 25 miljoonaa puntaa.

Aina ei tarvita yllätysmestaruutta hyvien kertoimien saamiseen yksittäisten otteluvetojen ulkopuolella. Valioliigassa erityisen suosittu vetomuoto on Top 4 -vedot, eli veikkaaminen tietyn seuran päätymisestä neljän kärkeen kauden päätteeksi.

Alussa mainitut kuusi suurseuraa tapaavat olla kärjessä, ja yleensä jokin niistä (viime aikoina erityisesti Spurs, Liverpool ja Arsenal) ovat saattaneet tarjota hyviä kertoimia Top 4 -vedoissa. Kuitenkin tähänkin UCL-paikkoihin oikeuttavaan neljän kärkeen voi hiipiä musta hevonen. Käy siis kauden alla useampi kausiennakko ja veikkausvihje läpi ja satsaa hieman siihen joukkueeseen, jolla sinun mielestäsi on parhaat mahdollisuudet haastaa perinteiset jätit.

La Ligan veikkausvihjeet – maailma paras sarja?

Espanjan pääsarja La Liga on noussut suomalaisten vedonlyöjien tutkalle toden teolla viimeistään 2000-luvulla, kiitos edesmenneen Urheilukanavan ilmaisten TV-otteluiden. Sarjan vetovoimaa ovat lisänneet myös FC Barcelonan ja Real Madridin kohtaamiset ja niiden supertähdet, kuten Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi etunenässä.

Kahta jättiläisseuraa, jotka ovat pelanneet Espanjan pääsarjassa sen perustamisesta asti, haastavat muun muassa Atletico Madrid ja Sevilla FC. Monien futisihmisten mielestä La Ligassa nähdään maailman parasta jalkapalloa, mutta tämä on toki enemmänkin makuasia.

La Ligan veikkausvihjeet avaavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia yksittäisten otteluiden sisäisiin tapahtumiin, sillä latinotemperamentti ei näissä otteluissa ole mikään myytti. Varsinkin ajoittain varsin hukassa oleva tuomarilinja saattaa merkitä melkoisia korttikavalkadeja, ja varoitusten määrästä vedon lyöminen onkin yksi La Ligan mielenkiintoisimpia mahdollisuuksia.

Perinteisesti La Ligan on ajateltu olevan Euroopan Top 5 -sarjoista maalirikkain, mutta tilastojen valossa Ranskan Ligue 1 on nykyisin itse asiassa hieman sen edellä. Tapahtumarikkaita ja viihdyttäviä ottelut silti ovat. Mitä tulee varoitusten määriin, La Liga on isoista eurosarjoista ykkönen. Keskimääräisessä La Liga -ottelussa nähdään miltei 5,5 korttia per ottelu siinä missä Valioliigassa määrä on vain 3,5. Pelikieltoja on näin ollen myös paljon, ja tämä voi vaikuttaa paljon yksittäisten otteluiden voimasuhteisiin ja liikuttaa kertoimia ylös ja alas hyvinkin nopeasti. Vedonlyöjän kannattaa seurata tätä puolta erityisen tiiviisti.

La Liga -seurat ovat tavanneet edetä myös europeleissä eli Mestareiden liigassa ja Eurooppa-liigassa hyvin pitkälle. Tämä saattaa aiheuttaa eurokentillä mukana olevien seurojen kokoonpanoissa merkittävää rotaatiota etenkin kauden lopulla ja selittää joitakin yksittäisiä isojen seurojen yllätystappioita kotimaan sarjassa. Hyvät La Ligan veikkausvihjeiden laatijat osaavat ottaa tällaiset asiat huomioon.

Mestareiden liigan veikkausvihjeet – Euroopan parhaimmisto

Tarunhohtoiseksi luonnehdittava Mestareiden liiga on SE seurajoukkueiden kilpailu, johon Euroopan (ja koko maailman) jalkapalloyleisön ja vedonlyöjien katseet kiinnittyvät kansallisten sarjojen ohella. Vedonlyönnin kannalta se on äärimmäisen kilpailtu turnaus, mutta tarjoaa paljon vedonlyöjille – Mestareiden liigan kautta saa paljon lisävaloa mm. eri kansallisten sarjojen välisistä voimasuhteista.

Eurokentillä vallitsevat myös hieman eri lainalaisuuden kuin kotimaan sarjoissa. Kotimaassaan sarjaa hallitseva joukkue ei välttämättä saa peliään kulkemaan europeleissä, ja vastaavasti kotimaan kentillä vähemmän menestyksekästä kautta pelaava joukkue saattaa edetä Mestareiden liigassa aina loppuotteluun saakka.

Mestareiden liigan veikkausvihjeissä kannattaa pitää silmät auki varsinkin lohkovaiheen viimeisen tai kahden viimeisen kierroksen suhteen. Tällöin joukkueet ovat jo voineet varmistaa lohkovoiton tai ainakin jatkopaikan, eivätkä ne välttämättä lähde otteluihin aivan 100-prosenttisella latauksella. Lohkovaiheen päätöskierrokset tarjoavat usein yllättäviä tuloksia vähintäänkin tapahtumaköyhien, loukkaantumisia välttelevien tasapelien muodossa.

Kannattaa huomioida, että Mestareiden liigan vedonlyöntimarkkinat heräävät henkiin jo paljon ennen varsinaisen lohkovaiheen alkua. Playoff-kierroksilla nähdään ottelupareja, joissa paperilla otteluparien voimasuhteet ovat hyvin suuria, mutta todellisuudessa alkukaudesta puntit saattavat olla faktuaalisesti paljon tätä tasaisemmat. Nämä karsintakierrokset tarjoavat joka vuosi hyviä tilaisuuksia isoihin voittoihin vedonlyönnistä.

Eurooppa-liigan veikkausvihjeet – iloa torstai-iltoihin

Eurooppa-liiga tai sen edeltäjä UEFA Cup eivät ole ymmärrettävästi koskaan saavuttaneet aivan yhtä korkeaa statusta kuin Mestareiden liiga, mutta kansallisissa sarjoissa hieman matalammalle sijoittuneiden joukkueiden kilpailu tarjoaa silti laadukasta jalkapalloa – ja hyviä mahdollisuuksia vedonlyöjille.

Eurooppa-liiga ei ole tavannut olla aivan yhtä korkean prioriteetin kilpailu siinä pelaaville suurseuroille, jotka useimmiten priorisoivat kotimaan sarjan sen edelle. Siksi Eurooppa-liiga tarjoaa siinä pelaavien pienempien futismaiden joukkueille hienoja yllätysmahdollisuuksia hieman puolivaloilla matkassa olevia suurseuroja vastaan. Yksi esimerkki kilpailun tuoreimmista tuhkimotarinoista on ruotsalainen Östersunds FK, joka eteni Athletic Bilbaon ja Hertha Berlinin lohkosta jatkoon ja päihitti jopa Arsenalin vieraskentällä.

Omalta osaltaan Eurooppa-liigan painoarvoa ja arvostusta nostaa nykyisin se, että liigan voittaja saa paikan seuraavan kauden Mestareiden liigaan. Tämä osaltaan toimii kannustimena torstaisin pelattavaan turnaukseen myös isommille seuroille.

Kuten Mestareiden liigassa, myös Eurooppa-liigassa seurojen kotipaikkakunnat saattavat sijaita hyvinkin kaukana toisistaan. Suhteellisen pienten välimatkojen Valioliiga-seuroille vieraspelit Azerbaidžanissa tai Israelissa voivat olla varsin rasittavia koitoksia, ja usein näitä reissuja seuraa heti viikonloppuna ottelu kotimaan kamaralla. Panoksettomat vierasreissut kaukaisiin kohteisiin merkitsevät usein rotaatiota ja nuorten pelaajien näyttömahdollisuuksia, ja vedonlyönnin kannalta tämä merkitsee mahdollisuuksia hyviin kertoimiin yllätysten kautta.

Jalkapallon MM-kisat: veikkausvihjeet jättiturnaukseen

Jalkapallon MM-kisat pelataan vain joka neljäs vuosi, mikä on tietysti suuri osa niiden viehätystä ja kisojen arvokkutta. Karsintoja kuitenkin pelataan kaikissa maanosissa jo paljon ennen itse kisoja, joten pelattavaa maajoukkueiden suhteen riittää paljon jo ennen kesäkisoja. Lisäksi karsintalohkojen ja muiden maaotteluiden seuraaminen tarjoaa veikkaajille arvokasta tietoa maajoukkueiden tasosta.

MM-kisat eivät tarjoa kovin usein mitään jättiyllätyksiä itse maailmanmestaruuden voittajajoukkueen suhteen, mutta toisaalta yllätyksiltä ei yksissäkään kisoissa säästytä. Kyse voi olla vaikka alkulohkojen putoamisesta – esimerkiksi Brasilian vuoden 2014 kisoissa saattoi tienata hyvät rahat, mikäli osasi veikata Espanjan jäävän B-lohkossa rannalle Chile- ja Hollanti-tappioiden myötä. Sama tilanne D-lohkossa, jossa suosikkiasetelmat kääntyivät päälaelleen: jatkoon 16 parhaan joukkoon etenivät lohkovoittaja Costa Rica ja Uruguay, ulos jäivät Englanti ja Italia.

Yksittäiset pelaajat tarjoavat aina MM-kisoissa jännittäviä vedonlyönnin mahdollisuuksia. Pelaako Zlatan Ibrahimovic Ruotsin paidassa Venäjällä 2018? Viekö maalikuninkuuden Cristiano Ronaldo vai voisiko Egyptin Mo Salah pistää verkot tötterölle ja jopa nostaa Egyptin kisojen kaikkien aikojen afrikkalaisjoukkueeksi?