Shefki Kuqin valmennusura ei ole lähtenyt aivan toivotulla tavalla liikkeelle. Pestit Veikkausliigassa ovat päättyneet ennen aikojaan, mutta nyt edessä saattaa siintää uusi mahdollisuus Englannissa.

Paikallislehti East Anglian Daily Times nostaa yhdeksi Ipswich Townin managerikandidaatiksi nimenomaan Kuqin. Ipswich Townin nykyinen manageri Mick McCarthy kertoi, ettei jatka kauden jälkeen seuran päävalmentajana. Spekulaatiot ovat sen jälkeen käyneet kuumana McCarthyn jatkajasta.

Kuqi oli paikan päällä seuraamassa Ipswichin kolmea ottelua ja suomalaisvalmentaja on aiemmin kertonut haluavansa valmentaa jonain päivänä entistä seuraansa. Kuqi edusti Ipswichia pelaajana vuosina 2003-05.

– Siitä voi aina unelmoida. Toivon, että jonain päivänä saisin mahdollisuuden tulla takaisin ja valmentaa Ipswichia, Kuqi sanoi EADT:n mukaan.

Kuqi valmensi viime kaudella Turun Interiä Veikkausliigassa, mutta sai potkut yrittäessään erottaa apuvalmentajansa Fabrizio Piccaretan sekä John Allenin. Piccareta työskentelee tällä hetkellä Interin päävalmentajana.

Ipswich on tällä hetkellä Englannin Mestaruussarjassa (toiseksi korkein sarjataso) sijalla 12.