Arvonnan onnetar suosi kesän MM-turnauksen isäntämaa Venäjää, joka sai alkulohkoonsa Uruguayn, Egyptin ja Saudi-Arabian. Siitäkään huolimatta Venäjän ei uskota onnistuvan kotikisoissaan kovinkaan kaksisesti, ja moni arvelee jopa alkulohkosta jatkoon pääsemisen olevan vaikeaa.

Päävalmentaja Stanislav Cherchesovin työtehtävää ei helpota lainkaan se, että luotsi on menettänyt alkuvuoden aikana sairastuvalle jo kaksi tärkeää puolustajaa. Tuoreimpana tapauksena pitkälle pakkohuilille joutui Moskovan TsSKA:n 29-vuotias keskuspuolustaja Viktor Vasin.

Vasinin oikean polven ristisiteet särkyivät viime viikolla Eurooppa-liigan ottelussa Belgradin Punaista Tähteä vastaan. AS:n mukaan Vasinin polvi on jo leikattu Roomassa, ja edessä on kuukausien sairausloma. MM-kisoihin toipuminen on epätodennäköistä.

Jo tammikuussa vastaavan vamman oli saanut vasempaan polveensa Moskovan Spartakin toppari Giorgi Jikia. Jikian toipumisesta MM-kisoihin elätellään vielä pieniä toiveita, mutta koko kevätkausi Spartakissa sekä Venäjän valmistavat maaottelut jäänevät mieheltä joka tapauksessa väliin.

Cherchesov on peluuttanut joukkuettaan yleisimmin kolmen topparin puolustuslinjalla. Jikia ja Vasin ovat olleet tässä kolmikossa ehdottomia luottomiehiä yhdessä Rubin Kazanin Fedor Kudryashovin kanssa. Nyt joukosta on kaksi sivussa, joten valmentaja joutuu laatimaan varasuunnitelmia.

Kyseeseen voinevat tulla ensimmäisinä isokokoinen Ilya Kutepov, joka on Moskovan Spartakissa kuitenkin lähinnä rotaatiotoppari. Toinen vaihtoehto on saksalaissyntyinen Venäjän kansallisuuden saanut Roman Neustädter, jonka anti maajoukkueessa on ollut melko vaatimaton.