Norja venyi huikeaan sensaatioon – Suomessa järjestettävien U19-poikien EM-kisamaat tiedossa

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Norjan alle 19-vuotiaiden maajoukkue teki huiman tempun selvittämällä tiensä kahdeksan maan EM-lopputurnaukseen, joka järjestetään Seinäjoella ja Vaasassa ensi kesänä.

Norja voitti viimeisessä karsintaottelussa Skotlannin melkoisten vaiheiden jälkeen. Skotlanti johti ottelua 4-2 aina 80. minuutille asti. Norjan sankariksi pelissä noussut entisen maajoukkuelegendan poika Erling Braut Håland toi hattutempullaan Norjan maalin päähän. Jens Hauge toi Norjan tasoihin muutama minuutti myöhemmin ja Håland kruunasi iltansa lisäajalla tekemällä illan neljännen osumansa ja ottelun voittomaalin rankkarista. Håland viimeisteli myös ottelun avausmaalin rankkarista.

Hålandin isä Alf-Inge Håland pelasi komean uran Englannissa edustaen muun muassa Leedsiä sekä Manchester Cityä.

Maali vei lopulta Norjan kisoihin, sillä viimeiset ottelut menivät sen verran ristiin tasaisessa A-lohkossa. Toiseksi sijoittui Norjaa paremmalla maalierolla Saksa, mutta koska Norja oli voittanut keskinäisessä ottelussa Saksan, nappasi vuonojen maa kisapaikan.

Karsintojen toisen vaiheen avausottelussa Norja hävisi Hollannille peräti maalein 1-6. Sen jälkeen otteet paranivat ja Saksa ja Skotlanti kaatuivat komeasti. Saksa voitti viimeisessä ottelussaan Hollannin, joten Hollanti jäi lopulta lohkon viimeiseksi hävittyään myös Skotlannille.

Tunnelmat Norjan pukukopissa olivat voiton jälkeen melkoiset. Katso kuva alta, jos et näe, voit katsoa sen tästä.

Norjan lisäksi ensi kesän kahdeksan maan EM-lopputurnaukseen selviytyivät Ukraina, Portugali, Englanti, Ranska, Italia sekä Turkki. Isäntämaa Suomi on kisojen kahdeksas maa.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!