Viime kaudella Ykkösessä pelanneen Oulun Palloseuran valitus ei mennyt läpi Urheilun oikeusturvalautakunnassa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Kaleva.

OPS ei saanut Palloliitolta lisenssiä ensi kaudeksi Ykköseen, vaikka seura säilytti sarjapaikan tuloksellisesti. OPS valitti päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan. Palloliitto perusteli päätöstään, ettei OPS täyttänyt lisenssiin vaadittavia taloudellisia ja oikeudellisia kriteerejä, lue lisää aiheesta tästä.

Oikeusturvalautakuna katsoi, että Palloliitto oli toiminut oikein ja noudatti omia sääntöjään lisenssin vetämisestä pois OPS:lta.

Tällä hetkellä OPS:n tulevaisuus on täysin auki. Seura ei ottanut Kakkosen sarjapaikkaa vastaan, joka lopulta annettiin täydennysmenettyn myötä FC Vaajakoskelle. Tällä hetkellä OPS:n mahdollinen sarjataso olisi siis Kolmonen. Voi myös hyvin olla, että koko seuran toiminta päättyy.

OPS lausui päätöksen yhteydessä julkaistussa vastaselityksessä, että lisenssin epääminen on kohtuutonta, koska se käytännössä merkitsee seuran toiminnan päättymistä.