Viime kaudella Ykkösessä kahdeksannelle sijalle sijoittunut Oulun Palloseura on tukalan paikan edessä. Palloliiton lisenssikomitea ei nimittäin myöntänyt seuralle lisenssiä ensi kaudelle. Asiasta uutisoi Jalkapallon pelaajayhdistys.

Lisenssikomitean päätöksen yhdeksi perusteeksi mainitaan OPS:n hoitamattomat velvoitteet. Pelaajayhdistykselle asiaa kommentoinut OPS:n maalivahti Juhani Pennanen tunnistaa asian.

– Palkat eivät aina olleet ajallaan, mutta kun päätös tuli, niin rästit oli maksettu jo paljon aikaisemmin. Joskus palkka saattoi olla myöhässä, mutta tiesimme aina hyvissä ajoin milloin palkka tulisi. Eikä se ole mikään poikkeus suomalaisessa futiksessa. Tuntuu, että sitä tapahtuu aika paljon. Kauden aikana saattoi olla aika paljon vaihtelua, että joskus palkat tulivat ajallaan ja joskus ne olivat myöhässä. Kauden jälkeen oli rästissä hieman, mutta ne tulivat kyllä reilusti ennen päätöstä, Pennanen pohti seuran epätavanomaista toimintaa.

– En tiedä oliko joillakin joku ennakkoaavistus, mutta itselleni uutinen tuli aivan puskista. En ollut kuullut, että mitään ongelmia olisi ollut. Tuntui siltä, että matto olisi vedetty alta, Pennanen kertoi.

Pennanen oli vasta viime talvena tehnyt uuden, kaksi kautta kattavan sopimuksen OPS:n kanssa. Nyt maalivahti jäi vaille seuraa. Pennanen kertoi etsivänsä uutta joukkuetta. Valmistelut ensi kautta varten tosin olivat jo käynnissä.

Mies kuitenkin totesi, että maalivahdin voi olla tässä vaiheessa vuotta haastavaa löytää uutta seuraa. Onneksi Pennasella on taskussa korkeakoulututkinto, joten tyhjän päälle hän ei jää.