Tromsø IL:n päävalmentaja Simo Valakari kertoi, että seura on käynyt keskusteluja Valioliigan suurseura Liverpoolin kanssa yhteistyökuviosta.

Yhteistyön tarkoituksena olisi se, että Tromsø saisi Liverpoolista pelaajia lainalle. Liikennettä saattaa olla myös toiseen suuntaan, sillä Liverpool on ollut kiinnostunut Tromsøn akatemiassa pelaavasta 13-vuotiaasta Isak Hansen-Aarøenista. Sääntö menee kuitenkin niin, että pelaaja voi siirtyä Liverpooliin vasta 16-vuotiaana, joten siihen asti Hansen-Aarøen olisi Tromsøn pelaaja.

Tromsøn seurajohto ja päävalmentaja Valakari matkustivat viime keskiviikkona Liverpooliin tavatakseen Liverpoolin seurajohtoa ja neuvotellakseen yhteistyöstä ja Hansen-Aarøenin tilanteesta.

– Toivomme saavan mahdollisesti pelaajia lainalle Liverpoolista jo talvella. Etsimme uusia pelaajia ja jos löydämme sopivia, niin sitten se on okei, Valakari sanoi norjalaiselle Nordlys-lehdelle.

Valakarin Liverpoolin kaltainen suurseura haluaa tietää tarkalleen minkälaiseen ympäristöön se pelaajiaan lainaa.

– Isot seurat haluavat olla varmoja, että he lähettävä pelaajiaan oikeaan seuraan. Meidän täytyy näyttää, että teemme asiat oikealla tavalla täällä, jotta voimme saada pelaajia.