Sunnuntaina Italian Serie A:ssa pelataan todella mielenkiintoinen kamppailu, kun Sampdoria isännöi Internazionalea.

Sampdoria on sarjassa seitsemäntenä ja Inter viidentenä. Molemmat joukkueet taistelevat tiukasti eurocup-paikoista. Interillä on erinomaiset saumat ottaa Mestarien liigaankin oikeuttava paikka.

– Inter on ollut hyvässä tikissä. Katselin edellisen ottelun Napolia vastaan ja Inter teki kyllä vaikutuksen. Siellä on paletti aika hyvin kasassa. Puolustus toimii, keskikentällä on hyvä pelinrakentaja ja kärjessä kuuma maalitykki (Mauro Icardi), analysoi kokenut valmentaja Ari Tiittanen.

Sunnuntainen kohtaaminen pelataan kuitenkin Genovassa Sampdorian kotipesässä, jossa kotijoukkue on ollut todella väkevä. Se on hävinnyt koko kaudella vain kaksi kotiottelua ja voittanut 14 ottelusta kymmenen.

– Interin tapaan joukkueella on selkeä pelitapa. Pelin kaikki osa-alueet kunnossa ja kuuma maalinsylkijä (Ciro Immobile) kärjessä. Kotistadikalla Sampdoria on ollut vakuuttava.

Nykyisin Sexypöxyjä valmentavalle Tiittaselle Sampdorian kotipesä Stadio Luigi Ferraris on tuttu.

– Olen ollut kolmasti Italiassa valmennusopissa. Yksi niistä vei Sampdorian kotiluolaan. Tein valmentajatutkintoa ja olin silloin Genoassa, kun Sampdoria pelasi Mestarien liigaa ja joukkue oli hurjassa tikissä. Muistan, kun se voitti Ranskassa tuolloin sarjaa hallinneen Bordeaux’n 4-0 tai 4-1. Pikkuinen hieno stadikka kaupungin kupeessa ja siellä ihan mahtava fiilis, Tiittanen muistelee.

Sunnuntaisessa kohtaamisessa on paljon pelissä. Kumpikin joukkue hamuaa eurokentille ja etenkin Mestarien liigaan oikeuttava paikka kiintelee silmissä loppukauden otteluissa.

– Jos olisin jommankumman valmentaja, niin käyttäisin tuota porkkanana. Jokainen pelaaja haluaa pelata Mestarien liigaa.

– Kumpikin haluaa sitä voittoa, mutta 0-0 on näistä lähtökohdista kaikkein odotetuin tulos. Kumpikaan ei juuri hölmöile ja ota punaisia kortteja. Molemmilla on hyvin roolitetut joukkueet, hyväkuntoiset pelaajat ja hyvä valmennus.

Sampdoria ja Inter iskevät yhteen sunnuntaina klo 13.30. Ottelu on nähtävissä suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.