Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue piti jatkohaaveet EM-lopputurnaukseen elossa voittamalla Madeiralla torstaina Slovakian maalein 2-1. Viimeisessä ottelussa vastaan asettuu Portugali, jonka kaatamalla Suomella on mahdollisuus edetä sensaatiomaisesti EM-kisoihin.

EM-jatkokarsintojen avausottelussa Suomi hävisi Sveitsille, joka pelasi torstaina Portugalin kanssa 1-1-tasapelin. Lohkovoitosta käydään siis vielä kova kamppailu viimeisissä otteluissa. Sveitsi kohtaa päätösottelussa Slovakian.

Suomi venyi hienosti Slovakiaa vastaan torstaina ja nousi tappioasemasta voittoon. Suomen maaleista vastasivat rankkarista SJK-lupaus Maximo Tolonen sekä FC Jazzin kultakimpale Terry Ablade.

Ablade ja Tolonen olivat Suomen avainpelaajat Slovakiaa vastaan. Ablade hankki Tolosen laukoman rankkarin ja Tolonen taas alusti Abladen osuman.

– Sitä ei voi liiaksi korostaa, että jatkokarsinnassa nousu tappioasemasta voittoon vaatii paljon tahtoa ja osaamista. Heti pelin alussa näki, että jätkillä on hyvä lataus. Iso hatunnosto koko joukkueelle, teimme yhdessä ja teimme paljon, Suomen päävalmentaja Erkka V. Lehtola kommentoi Palloliiton nettisivuilla.

Sunnuntaina on paljon pelissä. Lohkovoittaja etenee suoraan alle 17-vuotiaiden EM-lopputurnaukseen. Lisäksi myös jatkokarsinnan parhaat lohkokakkonset kamppailevat vielä kisapaikasta.

– On hienoa, että viimeisessä pelissä on panosta. Jätkistä näki nyt pelin jälkeen, että he olivat tyytyväisiä, mutta eivät kylläisiä. Joukkue jahtaa sunnuntaina isoa paukkua, Lehtola totesi.