Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue otti sunnuntaina hienon revanssin Kyproksesta Nikosiassa. Kypros oli voittanut Suomen perjantain kohtaamisessa 4-0, mutta tänään Suomi oli parempi maalein 2-0.

Ottelun avausmaali syntyi 73. minuutilla, kun Johannes Kytilä laukoi Jusif Alin vapaapotkusta pallon alakulmaan. 2-0 -loppunumerot ampui vajaat kymmenen minuuttia rangaistuspotkusta Niklas Jokelainen.

Suomen maalilla Joona Tiainen teki muutamia tärkeitä torjuntoja nollapelinsä eteen, ja sai pelin jälkeen myös päävalmentaja Kai Nyyssösen erityiskehut.

– Nyt pojat pistivät itsensä likoon. Kypros heitti toisella jaksolla kaikki parhaat pelaajansa kentälle ja halusi todella voittaa. Tämä oli loistava tulos, mutta loistavaa oli ennen kaikkea asenne ja sen muutos perjantaista, Kai Nyyssönen kehui Palloliiton nettisivuilla.

Nyyssösen mielestä suomalaisten kunnon kestävyydessä on kuitenkin tekemistä.

– Fysiikkavalmentaja Niklas Virtaselta tuli jo viestiä, että pelaajat olivat koko ajan ihan äärirajoilla ja tätä varmasti käydään nyt seurajoukkueitten kanssa tarkkaan läpi, Nyyssönen sanoi.

– Kun tällaisiin otteluihin tullaan, pitää olla alusta alkaen siinä tilassa kuin mitä näissä vaaditaan. Tämä ottelu oli kuitenkin ehdottomasti positiivinen päätös tälle leirille.