Jos katsotaan Euroopan top-5 pääsarjojen pelaajia puhtaasti tilastojen valossa, AS Roma voi olla tyytyväinen. Se on nimittäin ainoa seurajoukkue, jolla on kaksi tilastollisesti omassa pelipaikassaan parasta pelaajaa.

Whoscored.com -sivusto arivoi pelaajien menestystä pelipaikkakohtaisesti eri mittareilla. Esimerkiksi puolustajilla onnistuneet taklaukset ja toisaalta varoituksien vähäisyys antavat pisteitä samoin kuin onnistuneet purkupallot.

Tilastollisesti Euroopan paras maalivahti on tämän kauden osalta AS Roman Allisson Becker.

Beckerin kuvitteellista tonttia puolustavat keskellä Hannover 96:n Salif Sané ja Schalken Naldo – miehet, joita moni tuskin olisi Euroopan kärkitoppareiksi laskenut. Vasempana puolustaja häärii AS Roman Aleksandar Kolarov, kun oikeaa laitaa puolustaa Bayern Münchenin Joshua Kimmich.

Tilastot vastaisivat varmasti monen näkemystä Euroopan parhaista keskikenttäpelaajista. Osa pelipaikoista on tosin summittaisia, sillä pelaajien pelipaikat vaihtelevat. Euroopan tilastollisesti parhaalle keskikentälle tiensä ovat taistelleet Neymar, Eden Hazard ja Kevin de Bruyne. Yllättäjänä supertähtien rinnalla on Marseillen Florian Thauvin. Vaikka esimerkiksi Neymar ei ole keskikenttäpelaaja, hänen suorituksiaan on arvioitu vasemman laidan hyökkäävänä pelaajana.

Kuvitteellisen kentän kärjessä on kammottava kaksikko: Lionel Messi ja Nabil Fekir. Tällä hetkellä loukkaantunut Fekir on kuluvan kauden aikana takonut 21 maalia 34 ottelun aikana. Messi puolestaan on tehnyt 32 maalia 41 ottelun aikana.