Sarjanousija TPS testaa parhaillaan todella nimekästä vahvistusta, sillä Veikkausliigan kaksinkertainen maalikuningas Juho Mäkelä on saapunut Turkuun. Mäkelä voitti maalitilaston kausilla 2005 ja 2010 tehtyään kummallakin kaudella 16 maalia.

16 maalin kauden Mäkelä pelasi myös kaudella 2015, mutta tuolloin se riitti ”vain” maalipörssin kakkossijaan. Kaikkiaan 34-vuotias Mäkelä on tehnyt 233 veikkausliigaottelussa komeat 93 maalia. Kaksi viimeistä kauttaan oululaislähtöinen ”Kirurgi” pelasi HIFK:ssa. Kauden 2017 maalisaldoksi kirjattiin 6 osumaa. A-maaotteluita Mäkelä on pelannut kahdeksan.

HIFK:n lisäksi Mäkelä on edustanut Veikkausliigassa HJK:ta, IFK Mariehamnia, SJK:ta ja VPS:ää. Ulkomaankierros on kuljettanut ”Mäksää” Skotlantiin, Sveitsiin, Australiaan ja Saksaan.

Mäkelän lisäksi TPS testaa paraikaa kanadalaista keskikenttäpelaajaa Ben McKendrya. Viikon loppupuolella näytille saapuu bosnialaistaustainen, mutta Saksassa syntynyt hyökkääjä Ismar Tandir.

24-vuotias McKendry pelasi viime vuonna MLS-seura Vancouver Whitecapsin reservijoukkueessa sekä NASL:n FC Edmontonissa. Hän on pelannut myös yhden A-maaottelun Kanadan paidassa.

22-vuotias ”Izzy” Tandir on New York Red Bullsin akatemian kasvatti. Hän muutti Yhdysvaltoihin perheensä kanssa jo lapsena, mutta palasi Eurooppaan 18-vuotiaana. Pelikokemusta Tandir on saanut Ranskasta, Islannista, Espanjasta ja Bosniasta ja Hertsegovinasta.

TPS:n valmentaja Mika Laurikaisen mukaan joukkueesta uupuu enää yksi hyökkääjä ja yksi keskikenttäpelaaja. Ratkaisuja on määrä tehdä viimeistään ensi viikon loppupuolella.

Laurikainen kertoi TPS-TV:n haastattelussa myös, että akillesjänneleikkauksesta toipuvan Tomas Hradeckyn odotetaan pääsevän pelikuntoon vasta loppukesällä.