Venäjän kannattajien väitetään herjanneen rasistisesti Ranskan pelaajia Paul Pogbaa ja Ousmane Dembéléä, kun maat kohtasivat tiistaina harjoitusottelussa Pietarissa.

Uutistoimisto AP:n mukaan televisiolähetyksessä kuultiin, miten venäläiskannattajat pitivät apinaääntä, kun Pogba iski Ranskan toisen maalin 3-1-voitossa. Myös yksi AFP:n valokuvaajista kertoi kuulleensa kannattajien herjaavan Ranskan tummaihoisia pelaajia.

– Jos valokuvaajat kuulivat sen (herjaamisen) kentän laidalla, niin sitten joidenkin järjestyksenvalvojien ja toimitsijoiden on ollut myös pakko kuulla se, sanoi Football Against Racism in Europe -järjestön Piara Prowar AP:n mukaan.

Prowar kehotti kansainvälistä jalkapalloliittoa Fifaa tarttumaan asiaankuuluviin toimiin.

– Jos nämä tyypit eivät maaliskuun loppupuolella tiedä, mitä pitää tehdä, tai noudata olemassa olevaa protokollaa, niin se ei lupaa kovin hyvää MM-kisoille.

Fifa lakkautti oman rasisminvastaisen työryhmänsä vuonna 2016 ja ilmoitti, että se oli suorittanut tehtävänsä. Viime vuonna Fifa antoi tuomareille luvan keskeyttää ottelun, jos oikeudenjakajat huomaavat, että kentällä tai katsomossa kuullaan rasistista herjaa.