Sunderland on jo varmistanut putoamisensa ensi kaudeksi Englannin kolmannelle sarjatasolle League Oneen. Englannissa ihmetellään tällä hetkellä sitä, missä on Sunderlandin keskikenttäpelaaja Jack Rodwell.

Rodwell, 27, on tällä kaudella pelannut Sunderlandin paidassa kaksi ottelua Mestaruussarjassa. Rodwell on halunnut siirtyä pois Sunderlandista, mutta ottajia ei ole löytynyt. Englannin maajoukkueessakin esiintyneellä keskikenttäpelaajalla on vielä sopimusta jäljellä ensi kausi.

Seura yritti purkaa Rodwellin sopimuksen tammikuussa, mutta mies halusi lopulta jäädä Sunderlandiin. Sunderland-manageri Chris Colemanilta kysyttiin saisiko Rodwell pitkästä aikaa peliaikaa, kun putoaminen sarjasta on jo varma. Colemanin vastaus yllätti.

– Jos olen rehellinen, en edes tiedä missä Jack on. Joten ei, hän ei ole mukana, Coleman sanoi Sky Sportsille.

Rodwell on kärsinyt kauden aikana loukkaantumisista, mutta kertoi aiemmin olevansa kunnossa ja valmis palaamaan kokoonpanoon, jos kutsu käy. Coleman ei ole täysin vakuuttunut siitä, että Rodwell olisi pelikunnossa.

– Olen aika varma, että olemme tehneet kaiken laillisesti oikein tässä tilanteessa ja olemme jumissa pelaajan kanssa, joka ei halua pelata Sunderland FC:ssä, vaan haluaa lähteä.

– Mutta mihin hän lähtisi? Se on se pulma, manageri jatkoi.

Tällä hetkellä Rodwellin ja Sunderlandin liitossa ei näytä olevan muuta ratkaisua kuin sopimuksen purkaminen. Rodwell on myös kertonut haluavansa vielä nousta takaisin Englannin maajoukkueeseen. Se näyttää tällä hetkellä melko kaukaiselta unelmalta.

Viime kaudella Rodwell pelasi Valioliigassa 20 ottelua Sunderlandin paidassa. Ensi kaudella ura saattaa jatkua League Onessa, jos sopimusta ei pureta.

– Tiedän, että Jackista oli se iso artikkeli, että hän haluaa pelata Englannin maajoukkueessa vielä. Voidakseen tehdä sen, hänen täytyy pelata jossain, Coleman sanoi.