Entinen liigapeluri muistelee aikaa VPS:ssa ja Ilveksessä: ”Ajanjaksot olivat ääripäät”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan keskiviikkoillassa yhteen lyövät VPS ja Ilves ovat tuttuja joukkueita Henri Scheweleffille. Vasen laitahyökkääjä on edustanut molempia seuroja ja on syntynyt Vaasassa, jossa myös nykyiset työt ovat.

– Tällä hetkellä kuuluu oikein hyvää. Työskentelen Vaasassa Botniahallissa liikuntapuolella ja seuraan aktiivisesti ja monipuolisesti urheilua, kolme ottelua Suomen maajoukkueessakin pelannut Scheweleff kertoo kuulumisistaan SuomiFutis-sivustolle ja lisää kysyttäessä Vaasasta parhaaksi asiaksi meren läheisyyden.

– Veikkausliigaa ehdin seurata tällä hetkellä jonkin verran. Muutaman pelin toki käyn paikan päällä kaudessa katsomassa Vaasassa, mutta Ruudusta tulee katsottua enemmän.

Scheweleff vietti juniorivuodet 1994-1999 vaasalaisessa FC Kiistossa, jonka jälkeen ura vei VPS:n ja TamU:n kautta Ruotsiin Örgryteen. Uran loppuvaiheessa osoite löytyi VPS:n keskiviikon vastustajasta Ilveksestä. Ajanjaksot olivat Scheweleffin mukaan hyvin erilaiset.

– Sanoisin, että ajanjaksot olivat ääripäät. VPS:ssa pelatessa olin nuori ja oma ura oli vielä edessä. Seura sen sijaan oli vaikeuksissa, mutta kehityin itse pelaajana. Ilves oli toinen ääripää. Seura oli menossa eteenpäin kohti nykyistä tilaa, mutta omat pelit alkoivat olla loppusuoralla. Ehdottomasti hienoa aikaa silti molemmissa, hyökkääjä muistelee.

VPS on aloittanut kautensa tasapelillä, tappiolla ja voitolla, joiden tuloksena se pitää hallussaan viidettä sijaa. Ilveksen alku on ollut vaikeampi. Kolmesta ottelusta käteen on jäänyt tappiot Lahdelle ja HJK:lle. Toisessa ottelussa tamperelaiset löivät KuPS:n kotikentällä 2-1. Scheweleff povaa ottelun kääntyvän vaasalaisille.

– Uskon tässä ottelussa Vepsuun. Ilveksellä on ollut paljon vaihtuvuutta, nuori joukkue ja hankala alku kaudelle. Uskon kotikentän olevan merkittävä etu VPS:lle tässä. Laadukas ja tasainen ottelu tulossa varmasti joka tapauksessa.

Juho Hirvonen