Loistavan pelaajauransa viime syksynä lopettanut Veli Lampi arvioi, että alkukauden suurin yllättäjä on toistaiseksi RoPS.

– Otteluita on pelattu toistaiseksi kaksi, joten mitenkään suuria johtopäätöksiä ei voi vetää. Mutta kyllä RoPS on ollut kova, alkukauden tähti. Olen todella iloinen Toni Koskelan puolesta, sillä tunnen Tonin hyvin.

– Siellä on lähtenyt homma hienosti käyntiin – toinen uhri oli valitettavasti minun viime kauden seurani VPS. Hyvä meininki siellä on päällä, Lampi sanoo SuomiFutis-sivustolle.

RoPS:n seuraava testi on keskiviikkona ja kova testi onkin. Vastassa on hallitseva hopeamitalisti KuPS Kuopiossa.

– Kuopiossa voi olla jo pientä painetta, koska voittotili on avaamatta. Kausi olisi aina tärkeä aloittaa vahvasti, KuPS ei ole sitä odotusten mukaan tehnyt.

– Mutta toisaalta juuri tämä tekee KuPS:sta erittäin vaarallisen juuri nyt. Siellä on paljon pelaajia, joilla on varaa parantaa kauden edetessä.

KuPS:n rakennustyö on jatkunut aivan viime hetkiin asti. Onko haittaa, että joukkue on hakusessa vielä kauden alussa?

– Kaikki valmentajat varmasti haluaisivat, että koko joukkue olisi kasassa pitkään. Mutta kyllä kovat pelimiehet kelpaavat mukaan milloin vain. Eiköhän Veikkausliigan tasolla olla totuttu siihen, että muutoksia tulee vielä kauden kynnyksellä, entinen maajoukkuepuolustaja arvioi.