FC Honka ei ole liigan entiselle maalikuninkaalle enää se sama Honka kuin ennen: ”Ei oikein mitään kosketuspintaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Veikkausliigan maalikuninkuuden vuosina 2006 ja 2009 voittanut Hermanni Vuorinen on siirtynyt kiireiseen työelämään vuonna 2013 päättyneen jalkapallouransa jälkeen. Vuorinen myöntää, että jalkapallo on jäänyt hieman taka-alalle viime aikoina.

Vuorisen viimeiseksi kaudeksi jäi 2012, jonka jälkeen hän ilmoitti seuraavana keväänä lopettavansa uransa. Nykyään Vuorinen toimii Fennian konttoriyrittäjänä.

– Kun toivuin akillesjänneleikkauksesta, niin siinä tuli mietittyä, että mitä sitä tekisi. Ei sitä sohvalta kukaan tule sinua hakemaan ja siitä sitten päätin lähteä kohti uusia haasteita, Vuorinen valottaa uransa jälkeistä aikaa SuomiFutis-sivustolle.

Vuorinen kertoo, ettei ole viime aikoina seurannut aktiivisesti Veikkausliigaa.

– Pelejä ei tule hirveästi seurattua. Kun lopetin, niin oli vielä paljon kavereita, jotka pelasivat, mutta nyt minun ikäiseni pelaajat ovat aika lailla pistäneet nappikset naulaan enkä juuri tunne nykypelaajia. En ikinä elänyt tai hengittänyt jalkapalloa, vaan koin sen aina enemmän työnä, jonka pyrin tekemään mahdollisimman hyvin.

Vuorinen muistetaan erityisesti Hongan paidasta, jonka riveissä hän saavutti suurimmat menestyksensä. Vuorisella oli läheinen side pelaajauransa aikana espoolaisseuraan ja ilmoitti tunteneensa tulevansa kotiin, kun hän palasi Norjassa Fredrikstadissa vietetyn ajanjakson jälkeen takaisin Veikkausliigaan ja Honkaan. Nyt tuo suhde on kuitenkin etääntynyt.

– En ole saanut nyky-Honkaan oikein minkäänlaista kosketuspintaa. Siellä on aika paljon ulkomaalaisia ja vaikka he ovat kuulemani mukaan pelimiehiä, niin olisi mukava saada mukaan enemmän Hongan omia nuoria. Se taitaa tosin olla pakon sanelemaa, että jos haluaa menestyä, niin täytyy olla ulkomaalaisia.

Honka nousi viime kauden päätteeksi Veikkausliigaan ja aloitti kautensa 1-1-tasapelillä KuPS:aa vastaan. Sunnuntaina espoolaiset kohtaavat kauden ensimmäisessä kotiottelussaan FC Lahden. Vuorinen korostaa kuinka tärkeitä onnistumiset ovat heti kauden alussa.

– Kauden alku on aina hyvin tärkeä ja se näyttää suunnan loppukauteen. Tiedän kokemuksesta, että maalintekijöiden on hyvä saada maaleja aikaiseksi heti alussa tai muuten meno voi muuttua tuskaiseksi. Joukkueen on tärkeä saada voittoja, että kausi lähtee hyvin käyntiin. Se on ihan selvä, että jos menee pitkään voitoitta, niin se alkaa painaa henkisesti, Vuorinen muistuttaa kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Salttu Forsström

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!