IS: Suomalaisvalmentajat ehdolla Latvian maajoukkueen luotsin paikalle

© Kuva: Getty Images

Mixu Paatelainen ja Sixten Boström ovat ehdolla Latvian miesten A-maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi, kertoo Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomien tiedot ovat peräisin latvialaiselta sportacentrs.com-sivustolta (huom. Maksumuurin takana).

Latvian joukkueen edellinen käskyttäjä Aleksandrs Starkovs sai kenkää huhtikuussa toimittuaan tehtävässä vajaan vuoden. Hän työskenteli aiemmin Latvian joukkueen apuvalmentajana.

Suomen A-maajoukkuettakin valmentanut Paatelainen, 51, sai hiljattain lähteä thaimaalaisesta Ubon Unitedista, jota hän valmensi tammikuusta lähtien. Hän on aiemmin valmentanut urallaan myös Turun Palloseuraa sekä skotlantilaisia Cowdenbeathia, Hiberniania, Kilmarnockia ja Dundee Unitedia.

Boström, 54, muistetaan valmentajana muun muassa Jarosta, ruotsalaisesta Örebrosta, Helsingin Jalkapalloklubista, Major League Soccerin Columbus Crew’sta ja Seinäjoen Jalkapallokerhosta, josta hän sai potkut viime vuonna.

Hän kertoi Ilta-Sanomille, että Latvian jalkapalloliitto ei ole ollut yhteydessä häneen, mutta luonnehti pestiä ”hienoksi” ja ”mielenkiintoiseksi”.

Latvian jalkapalloliitto kommentoi IS:lle, että rekrytointiprosessin loppusuoralla on viisi ehdokasta, joista liitto ei lähtenyt paljastamaan enempää.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!