Ykkösen sarjakausi 2018 polkaistiin lauantaina käyntiin melko dramaattisella kierroksella. Kenties eniten draamaa katsojille tarjottiin Jyväskylässä, jossa Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi pudonnut JJK isännöi sarjan suurinta nousijasuosikkia KPV:tä.

Ottelu pelattiin JJK:n varakentällä Viitaniemessä, sillä Harjun stadion ei ole talven jäljiltä vielä pelikelpoinen. Kiinnostuneita silmäpareja löytyikin aina aidan taakse asti.

JJK:lle tarjottiin ottelussa voittoa lähes hopeatarjottimella, sillä se sai avausjaksolla kaksi rangaistuspotkua alle kahdessa minuutissa. Sekä Tomi Petrescun että Gentrit Kovaqin yritykset kilpistyivät kuitenkin vielä viime kaudella JJK:n maalia vartioineeseen seuran omaan kasvattiin Teppo Marttiseen. Maaleja ei ottelussa lopulta nähty ainuttakaan.

Janne Nieminen

@TeaJay0
#JJK härsii kaksi rankkaria minuutin sisään, kun koko viime kaudella eivät saaneet yhtään. Molemmat vedot täysiä päin Marttista. Tää on kyllä taas osastoa #vainjjkjutut #Ykkönen

Lassi Siljanto

@LassiSiljanto
Seuraava @JJK1923 pilkun vetäjä arvotaan yleisön joukosta. #ykkönen

JJK Jyväskylä

@JJK1923
Ensimmäinen puoliaika tilanteessa 0-0 tauolla. Omat koirat purivat KPV-maalivahti Teppo Marttisen muodossa! JJK sai jopa kaksi rangaistuspotkua ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta Marttinen pysäytti sekä Petrescun että Kovaqin vedot. #ykkönen #jjk #ootmunjjk #äläkiusaa

Draamaa riitti muillakin paikkakunnilla. Kakkosen pohjoislohkon viime kaudella voittanut AC Kajaani kukisti pohjoisen mittelössä AC Oulun 2-1. Oululaisten tappion tuskaa lisää se, että joukkue menetti jo avausjaksolla kaksi pelaajaa loukkaantuneiden listalle. Jo kahdeksannella minuutilla vaihtoon jouduttiin ottamaan Toni Tahvanainen ja aivan avausjakson lopulla myös Josue Soto.

AC Oulu

@ACOulu
Ensimmäinen jakso pelattu ja tauolle siirrytään tilanteessa 0-0. Avausjakson ehdottomasti hienoin hetki oli, kun isäntien pelaajat saattoivat loukkaantuneen Josue Soton vaihtoon. Urheiluhenkeä parhaimmillaan! #ACKACO #ACOlive #Ykkönen

Etelämpänä nähtiin puolestaan kaksi ulosajoa. Ottelussa EIF-KTP suihkuun komennettiin alle kymmenen minuuttia ennen pelin loppua toisen varoituksen myötä kotijoukkueen Jacob Bushue. Bushue oli kuitenkin tehnyt jo ensimmäisellä puoliajalla pelin ainoan maalin, joten miehen ilta kääntyy kokonaisuudessaan plussan puolelle.

Ottelussa Haka-HIFK ulos ajettiin reilun puolen tunnin pelin jälkeen Hakan jenkkitoppari David Abidor. Haka johti tuossa vaiheessa peliä Anton Popovichin rankkarimaalilla. Pekka Sihvola toi kuitenkin IFK:n tasoihin heti ulosajon jälkeen – niin ikään pilkulta. 81. minuutilla Antti Ulmanen iski vieraille voitto-osuman.

FC Haka Valkeakoski

@FCHakaOfficial
Abidorille punainen kortti. Samasta tilanteesta HIFK:lle rangasituspotku, jonka Sihvola laittaa maaliin. 1-1 #fchaka #ykkönen

Sarjan kärkipaikan valtasi ainoan kahden maalin voiton pokannut Jaro. Jaron maalintekijöitä olivat Seth Paintsil ja Christopher Mandiangu.

Ykkösen avauskierroksen tulokset:

AC Kajaani-AC Oulu 2-1
EIF-KTP 1-0
Haka-HIFK 1-2
Klubi 04-Jaro 0-2
JJK-KPV 0-0