JJK:lla voiton avaimet Ykkösen suosikkia vastaan, mutta ”oma koira” hoiteli vaisut rankkarit

© Kuva: Juha Tamminen

Ykkösen sarjakausi 2018 polkaistiin lauantaina käyntiin melko dramaattisella kierroksella. Kenties eniten draamaa katsojille tarjottiin Jyväskylässä, jossa Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi pudonnut JJK isännöi sarjan suurinta nousijasuosikkia KPV:tä.

Ottelu pelattiin JJK:n varakentällä Viitaniemessä, sillä Harjun stadion ei ole talven jäljiltä vielä pelikelpoinen. Kiinnostuneita silmäpareja löytyikin aina aidan taakse asti.

JJK:lle tarjottiin ottelussa voittoa lähes hopeatarjottimella, sillä se sai avausjaksolla kaksi rangaistuspotkua alle kahdessa minuutissa. Sekä Tomi Petrescun että Gentrit Kovaqin yritykset kilpistyivät kuitenkin vielä viime kaudella JJK:n maalia vartioineeseen seuran omaan kasvattiin Teppo Marttiseen. Maaleja ei ottelussa lopulta nähty ainuttakaan.

Draamaa riitti muillakin paikkakunnilla. Kakkosen pohjoislohkon viime kaudella voittanut AC Kajaani kukisti pohjoisen mittelössä AC Oulun 2-1. Oululaisten tappion tuskaa lisää se, että joukkue menetti jo avausjaksolla kaksi pelaajaa loukkaantuneiden listalle. Jo kahdeksannella minuutilla vaihtoon jouduttiin ottamaan Toni Tahvanainen ja aivan avausjakson lopulla myös Josue Soto.

Etelämpänä nähtiin puolestaan kaksi ulosajoa. Ottelussa EIF-KTP suihkuun komennettiin alle kymmenen minuuttia ennen pelin loppua toisen varoituksen myötä kotijoukkueen Jacob Bushue. Bushue oli kuitenkin tehnyt jo ensimmäisellä puoliajalla pelin ainoan maalin, joten miehen ilta kääntyy kokonaisuudessaan plussan puolelle.

Ottelussa Haka-HIFK ulos ajettiin reilun puolen tunnin pelin jälkeen Hakan jenkkitoppari David Abidor. Haka johti tuossa vaiheessa peliä Anton Popovichin rankkarimaalilla. Pekka Sihvola toi kuitenkin IFK:n tasoihin heti ulosajon jälkeen – niin ikään pilkulta. 81. minuutilla Antti Ulmanen iski vieraille voitto-osuman.

Sarjan kärkipaikan valtasi ainoan kahden maalin voiton pokannut Jaro. Jaron maalintekijöitä olivat Seth Paintsil ja Christopher Mandiangu.

Ykkösen avauskierroksen tulokset:

AC Kajaani-AC Oulu 2-1
EIF-KTP 1-0
Haka-HIFK 1-2
Klubi 04-Jaro 0-2
JJK-KPV 0-0