Jupp Heynckesin unelma toisesta triplasta elää – ”Manuel Neuerin poissaoloa ei edes huomaa”

© Kuva: Getty Images

72-vuotiaalla Jupp Heynckesilla on mahdollisuus tehdä historiaa. Hän vetäytyi kauden 2012-2013 jälkeen valmennustöistä Bayern Münchenin voitettua triplamestuuden (Bundesliigan, Saksan Cupin ja Mestarien liigan). Viime syksynä Heynckes haettiin eläkkeeltä takaisin sorvin ääreen, eikä toinen tripla ennen uutta eläkkeelle jäämistä ole lainkaan epärealistinen skenaario.

Bundesliigan mestaruuden jo varmistanut Bayern pelaa Mestarien liigan välierissä puolustavaa mestaria Real Madridia vastaan. Tiistai-iltana se puolestaan varmisti paikkansa Saksan Cupin eli DFB-Pokalin loppuottelussa Berliinin olympiastadionilla 19. toukokuuta. Finaalivastustaja ratkeaa tänään Schalken ja Eintracht Frankfurtin välisessä toisessa välierässä. Bayern hakee finaalissa jo 19. mestaruuttaan.

Tiistain semifinaalista muodostui varsinainen maalijuhla. Jo ensimmäisen varttitunnin jälkeen pelissä oli nähty kolme maalia, ja loppunumeroiksi muodostui Bayernin selkeä 6-2 -voitto. Vierasvoitto oli cupissa Bayernille jo 26. perättäinen.

Bayern Münchenin suurimpia sankareita olivat kolme maalia tehnyt Thomas Müller sekä useisiin huippupelastuksiin venynyt maalivahti Sven Ulreich. Kaksi maaleista merkittiin Robert Lewandowskille ja yksi Thiagolle. Bayer Leverkusenille osuivat Lars Bender ja vapaapotkusta maalannut Leon Bailey.

– Bayernin dominanssi, tehokkuus ja ahneus tekevät vaikutuksen. Joukkueeni näytti kuitenkin 0-2 -takaa-ajoaseman jälkeen hyvää työmoraalia. Toisen puoliajan alussa meillä oli kaksi hyvää tilaisuutta tasoittaa peli, mutta sitten Bayern iski taas kylmänviileästi.

– Kun he pelaavat noin, he ovat lyömättömiä. Saimme tänään selkäsaunan, mutta emme saa silti suistua raiteiltamme, Leverkusenin valmentaja Heiko Herrlich kommentoi pelin jälkeen.

Thomas Müller on tehnyt Bayernille DFB Pokalissa nyt 25 maalia, ja Bayern on voittanut kaikki 18 ottelua, joissa Müller on osunut tolppien väliin.

Bayernin leirissä myhäiltiin luonnollisesti tyytyväisinä. Erityistä hehkutusta sai osakseen maalivahti Ulreich, jota Thomas Müller kehui ”vuoden mieheksi”. 6-2 -voiton jälkeen veräjänvartija nousee vain harvoin valokeilaan.

– Ulreich on ollut erinomainen ja hän on pelastanut meidät kauden aikana jo useita kertoja. Siitä näkee, että kun pelaaja uskoo itseensä ja tekee kovaa töitä, voi hän myöhemmin nauttia työnsä hedelmistä, valmentaja Heynckes kehui ja myönsi jo triplan houkuttelevan.

– Olemme onnekkaita, että hän on kehittynyt tuolla tavalla. Suurin kehu on oikeastaan se, etten ole edes huomannut Manuel Neuerin poissaoloa kauden ratkaisevina viikkoina.

– Kun on jo näin pitkällä, niin totta kai sitä haluaa myös pokaalin. Meillä on hyvä joukkuehenki. Kun pelaamme siten kuten tänään, ei Realkaan selviä meistä helposti, Heynckes lataa.

Lähde: Kicker


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.