Konkarikärjen puhelu pääsi yllättämään: ”Ajateltiin aina, että hän haluaa pysyä etelässä”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Veikkausliigassa kaksi kertaa maalikuninkuuden voittanut Juho Mäkelä kertoi hieman ennen tämän kauden alkua Ilta-Sanomille, että hän otti itse asiakseen soittaa PS Kemin valmentaja Jari Åhmanille uutta työpaikkaa etsiessään. Puhelu oli mieluinen, mutta pääsi yllättämään kemiläisten käskyttäjän.

– Kyllä minä tietenkin vähän yllätyin. Joskus viime vuonna mietittiin, että mitähän se Mäksä touhuaa. Mutta aina on ajateltu niin, että varmasti hän haluaa pysyä etelässä, eikä koskaan olla ilmaistu mitään kiinnostusta siihen suuntaan, Åhman paljastaa Veikkausliigan kotisivuilla.

– Yllätyshän se oli, mutta hänellä on kuitenkin niin paljon näyttöjä, ja mikä tärkeintä, vielä motivaatiota. Emme voineet jättää tuollaista korttia katsomatta.

34-vuotias Mäkelä harjoitteli talven aikana pääasiassa omatoimisesti. Åhmanin mukaan ”Kirurgi” on fyysisesti hyvässä tikissä, mutta täyteen pelikuntoon pääsemiseen on vielä jonkin verran matkaa. PS Kemin voitokkaassa kaudenavauksessa (SJK kukistui 1-0) Oulusta lähtöisin oleva Mäkelä pelasi reilut 25 minuuttia.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!