MM-kisojen alkuun on enää 65 päivää. Näin lähellä kisoja nähdään vain harvoin valmentajanvaihdoksia, mutta Japani päätyi lauantaina näin radikaaliin ratkaisuun.

Reilut kolme vuotta Japania luotsannut bosnialainen Vahid Halilhodzic sai lähteä ja tilalle palkattiin Akira Nishino. Nishinosta tulee vasta toinen japanilainen päävalmentaja Japanin käskyttäjänä maan MM-kisahistoriassa.

Japani on voittanut viimeisen vuoden aikana pelaamistaan 13 maaottelusta vain neljä (Australiaa, Uutta-Seelantia, Pohjois-Koreaa ja Kiinaa vastaan). Viimeinen piste Halilhodzicin potkuille olivat maaliskuun kehnosti menneet harjoitusottelut. Japani pelasi Malia vastaan 1-1 -tasapelin ja hävisi Ukrainalle 1-2.

Hämmästyttävää kyllä, Halilhodzicille tilanne ei ole millään tapaa uusi, sillä hän sai potkut kisoihin valmentamansa Norsunluurannikon maajoukkueluotsin paikalta vuonna 2010 vain neljä kuukautta ennen MM-turnausta. Neljä vuotta sitten Halilhodzic sai sentään kokea MM-kisat Algerian valmentajana. Algeria oli yksi kisojen sensaatioista, sillä pirteästi pelannut joukkue pakotti tulevan maailmanmestarin Saksan jatkoajalle neljännesvälierävaiheessa.

63-vuotias Akira Nishino valmensi vuosina 1991-1996 Japanin nuorisomaajoukkueita, mutta sen jälkeen hän on työskennellyt vain Japanin pääsarjassa. Parhaiten hänet muistetaan Gamba Osakasta, jota hän valmensi yhdeksän vuoden ajan vuoteen 2011 saakka. Viimeksi Nishino on toiminut Japanin jalkapalloliiton teknisenä johtajana.

The Sack Race

@thesackrace
With just two months to go before the 2018 World Cup, Japan have sacked head coach Vahid Halilhodzic.

Halihodzic had been at the helm since March 2015. #Russia2018

Nahuel Miranda

@nahuelmirandada
Japón, que ganó su grupo de clasificación al Mundial, destituye a su seleccionador a 71 días para su debut en el Mundial ante Colombia por los malos resultados en los amistosos.

Akira Nishino sustituye al bosnio Vahid Halihodzic.

#Rusia2018

Japani pelaa MM-kisoissa samassa alkulohkossa Kolumbian, Puolan ja Senegalin kanssa.