Tiistaina alkavat Mestarien liigan puolivälierät tarjoilevat eteemme heti todellisen namupalan, kun Juventus ja Real Madrid iskevät toistensa kimppuun.

Viime vuoden finaalin perusteella otteluparissa on yksi suosikki: Real Madrid. Hieman samansuuntaisesti ottelua ennakoi A-maajoukkueen ja HJK:n entinen maalivahtivalmentaja Markku Palmroos.

– En välttämättä lähtisi ennakoimaan ottelun lopputulosta joukkueiden kansallisten sarjojen esitysten perusteella. Juventus näyttää kiitävän kohti scudettoa, Real ”vain” Mestarien liigan paikoille. Tästäkään huolimatta en vain pysty näkemään Juventusta voittajana tästä otteluparista, Palmroos pyörittelee SuomiFutis-sivustolle.

Läheisin vertailukohta tiistain kohtaamiselle on luonnollisesti viime kauden UCL-finaali, jossa Real Madrid nöyryytti Juvea 4-1-lukemin. Palmroosin mukaan Juventuksen ongelmat olivat nähtävissä jo viime kesäkuussa.

– En lähde liiemmälti kritisoimaan Juventuksen puolustusta, sillä nykyiselläänkin se on kovaa luokkaa. Samalla henkäyksellä on sanottava, että finaalitappiosta läpi Serie A -kauden, ei Juven puolustus ole samanlaista betonia ollut kuin viimeisinä vuosina.

– Juve saattaa hyvinkin jopa ottaa maalin voiton tiistaina, mutta siihen se tarvitsee aivan ilmiömäisen onnistumisen alakerrassa. Jos tämä ottelu olisi pelattu kolme vuotta sitten, olisin laittanut roposeni saletisti Juventukselle. Nyt on vähän vaikea uskoa, että huippukuntoinen Real Madrid joutuisi kovin suuriin vaikeuksiin.

Joka tapauksessa tiistaina näytellään vasta draaman ensimmäinen näytös. Palmroos uskoo, että homma ei täysin pläkkiselvä tiistain jälkeen vielä ole.

– Juventus tekee kaiken sen, mihin sillä on nykykunnossaan mahdollisuudet. Olen sitä mieltä, ettei se tule loppupeleissä riittämään. On ollut hieno katsoa, miten Real Madrid on joulun ajan notkahduksestaan noussut. Tähtäin on selvästi Mestarien liigan voitossa, eikä se ole mikään mahdottomuus.

– Vesi kielellä tässä jo ollaan, huikea matsi joka tapauksessa edessä, kuusinkertainen Suomen mestari Markku Palmroos päättää.

Näet Mestarien liigan puolivälieräottelun Juventus-Real Madrid Viasatin kanavilla ja Viaplayssa tiistaina 3.4. kello 21.00 alkaen.