Manchester Cityn kohtalon hetket lähestyvät – mätkäistäänkö valioliigamestarille siirtokielto?

© Kuva: Getty Images
Mestarien liigan nostona Ajax - Pool! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Manchester City valloitti tällä kaudella valioliigamestaruuden suvereeniin näytöstyyliin. Monet väittävät perustellusti menestyksen pohjautuneen lähes ennennäkemättömään rahankulutukseen siirtomarkkinoilla, mutta hyvin Pep Guardiola miljoonamiehistöään myös ohjasi.

Manchester Cityn kassassa ei pohja kovin äkkiä paista, mutta nyt seuran tulevia siirtosuunnitelmia saattaa tulla sotkemaan siirtokielto. Se, langetetaanko seuralle tällainen, selviää oletettavasti tämän tai viimeistään ensi viikon aikana.

Siirtokieltosaagassa on kyse nuoren Benjamin Garren siirrosta. Laituri siirtyi Cityyn viime kesänä argentiinalaisesta Vélez Sarsfieldistä, hieman ennen 17-vuotispäiviään. Argentiinalaisseuran mukaan City toimi epäeettisesti lähestyessään Garrea jo tämän ollessa 15-vuotias. Lisäksi FIFA kieltää systemaattisesti alaikäisten pelaajien siirrot muiden kuin EU-maissa sijaitsevien seurojen välillä.

FIFA hyväksyi viime kesänä siirron, koska Garrella on myös Italian kansalaisuus. Vélez kuitenkin muistutti FIFA:a sen omista siirtosäännöistä ja vei tapauksen urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen (CAS). Nyt Manchesterissa jännitetään CAS:n ratkaisua asiassa.

Mikäli CAS ottaa asiassa Vélezin näkökannan, kohdistuu Cityyn luultavasti kaksi siirtoikkunaa kattava siirtokielto. Sellaisesta on tullut vastaavissa tapauksissa jokseenkin normisanktio.

Alun perin ratkaisua asiaan odotettiin jo viime syksynä, mutta tapauksen monimutkainen luonne on johtanut viivästykseen.

Jos Cityn todetaan syyllistyneen rikkomukseen, on sillä oikeus valittaa päätöksestä. Tällöin tuomion täytäntöönpano luultavasti lykkääntyisi ja City saisi tehdä hankintoja vielä tulevana kesänä.

Samankaltainen rangaistus on kohdistunut aiemmin muun muassa Barcelonaan, Real Madridiin ja Atlético Madridiin.

Lähde: The Telegraph


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Mestarien liigan nostona Ajax - Pool! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!