Manchester Cityn kohtalon hetket lähestyvät – mätkäistäänkö valioliigamestarille siirtokielto?

© Kuva: Getty Images

Manchester City valloitti tällä kaudella valioliigamestaruuden suvereeniin näytöstyyliin. Monet väittävät perustellusti menestyksen pohjautuneen lähes ennennäkemättömään rahankulutukseen siirtomarkkinoilla, mutta hyvin Pep Guardiola miljoonamiehistöään myös ohjasi.

Manchester Cityn kassassa ei pohja kovin äkkiä paista, mutta nyt seuran tulevia siirtosuunnitelmia saattaa tulla sotkemaan siirtokielto. Se, langetetaanko seuralle tällainen, selviää oletettavasti tämän tai viimeistään ensi viikon aikana.

Siirtokieltosaagassa on kyse nuoren Benjamin Garren siirrosta. Laituri siirtyi Cityyn viime kesänä argentiinalaisesta Vélez Sarsfieldistä, hieman ennen 17-vuotispäiviään. Argentiinalaisseuran mukaan City toimi epäeettisesti lähestyessään Garrea jo tämän ollessa 15-vuotias. Lisäksi FIFA kieltää systemaattisesti alaikäisten pelaajien siirrot muiden kuin EU-maissa sijaitsevien seurojen välillä.

FIFA hyväksyi viime kesänä siirron, koska Garrella on myös Italian kansalaisuus. Vélez kuitenkin muistutti FIFA:a sen omista siirtosäännöistä ja vei tapauksen urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen (CAS). Nyt Manchesterissa jännitetään CAS:n ratkaisua asiassa.

Mikäli CAS ottaa asiassa Vélezin näkökannan, kohdistuu Cityyn luultavasti kaksi siirtoikkunaa kattava siirtokielto. Sellaisesta on tullut vastaavissa tapauksissa jokseenkin normisanktio.

Alun perin ratkaisua asiaan odotettiin jo viime syksynä, mutta tapauksen monimutkainen luonne on johtanut viivästykseen.

Jos Cityn todetaan syyllistyneen rikkomukseen, on sillä oikeus valittaa päätöksestä. Tällöin tuomion täytäntöönpano luultavasti lykkääntyisi ja City saisi tehdä hankintoja vielä tulevana kesänä.

Samankaltainen rangaistus on kohdistunut aiemmin muun muassa Barcelonaan, Real Madridiin ja Atlético Madridiin.

Lähde: The Telegraph


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004