Borussia Dortmundiin lähihistoriaan mahtuu monenlaista myllerrystä. Thomas Tuchel sai lähteä seurausta sisäisten ristiriitojen seurauksena, eikä Tuchelin korvaajaksi hankittu Peter Bosz täyttänyt odotuksia.

Hollantilaisluotsi sai kesken kauden kenkää ja loppukaudeksi valmennusvastuun otti itävaltalainen Peter Stöger. Stögerin alaisuudessa Dortmund hävisi vasta viime lauantaina ensimmäisen bundesliigaottelunsa (tylysti Bayern Müncheniä vastaan 0-6), mutta Eurooppa-liigasta putoaminen jo neljännesvälierävaiheessa oli paha pettymys.

Bildin mukaan jo nyt on täysin selvää, että Stögerin ja Dortmundin tiet tulevat eroamaan kesällä. Pesti kattoi alun perinkin vain tämän kauden, eikä jatkosopimusta aiota tarjota.

Samainen lehti nostaa tärkeimmäksi seuraajaehdokkaaksi 60-vuotiaan ranskalaisvalmentajan Lucien Favren. Favrella on sopimus Nicen kanssa kesään 2019, mutta sopimuksessa on pykälä, joka sallii hänen vaihtaa kesällä maisemaa, jos uusi seura maksaa nizzalaisille kolmen miljoonan euron korvauksen. France Footballin mukaan Nice ja Favre ovat jo sopineet jatkavansa kesällä eri teille.

Favrella on Bundesliigasta aiempaa kokemusta peräti kuudelta kaudelta. Hän valmensi vuosina 2007-2009 Hertha Berliniä ja vuosina 2011-2015 Borussia Mönchengadbachia. Mönchengladbachissa tutuksi tuli myös Mestarien liiga.