Mestarien liigan ulosajolla hyvästellyt Gigi Buffon raivosi pelin jälkeenkin: ”Ihminen ei sellaista päätöstä tee”

© Kuva: Getty Images

40-vuotias maalivahtilegenda Gianluigi Buffon pelasi suurella todennäköisyydellä keskiviikkona uransa viimeisen Mestarien liiga -ottelun. Italialaisen 125. Mestarien liiga -ottelu (karsintapelit mukaanluettuna) ei olisi voinut päättyä surkeammin, sillä Buffon ajettiin protestoinnista suihkuun tämän kritisoitua voimakkaasti Real Madridille lisäajalla tuomittua rangaistuspotkua.

Punainen kortti oli Buffonin ensimmäinen kaikkiaan 160 pelatussa europelissä. Edellisestä varoituksestakin oli 15 vuotta aikaa.

Rankkari tuomittiin, kun Medhi Benatia kaatoi Lucas Vázquezin maalin edustalla. Cristiano Ronaldo ampui rankkarista otteluparin ratkaisseen maalin (raportti).

Tavallaan ulosajon myötä sulkeutui myös yksi kahta elävää legendaa yhdistävä ympyrä. Ranskalaisen Zinedine Zidanen pelaajaura päättyi vuonna 2006 ulosajoon ottelussa, jossa Italian maalia vartioi Buffon. Ja nyt Buffonin UCL-ura päättyi suihkukomennukseen pelissä, jossa vastustajajoukkuetta valmensi Zidane.

Juventuksen kapteenin kiukku ei ollut laantunut ottelun jälkeenkään, vaan rankkarin tuominnut englantilaistuomari Michael Oliver sai kuulla kunniansa.

– Hänellä, joka antaa tuollaisen superkyseenalaisen rankkarin vain hetkeä ennen loppuvihellystä ja tuhoaa kaikkensa antaneen joukkueen työn täytyy olla roskakori sydämen paikalla, Buffon vauhkosi Guardianin mukaan.

– Ihminen ei pudota toista joukkuetta tuollaisella ratkaisulla. Kun minusta tuntuu, etten ole tarpeeksi hyvä, menen nurkkaan häpeämään. Oliverin pitäisi tehdä samoin. Kyse on tunneherkkyydestä. Hän ei tiennyt, missä on, ja mitkä joukkueet pelaavat. Hän ei tiennyt p*skaakaan.

– Tällaiseen otteluun täytyy valmistautua. Täytyy katsoa ensimmäinen osaottelu ja muistaa, ettei Juventus saanut Torinossa rankkaria samanlaisesta tilanteesta. Ja ennen kaikkea tällaisen pelin tuomarointiin tarvitaan luonnetta.

– Jos luonnetta ei ole, on parempi katsoa ottelua katsomosta vaimon ja lasten kanssa, ja popsia ranskalaisia. Mitäkö sanoin hänelle siinä tilanteessa? Saatoin sanoa sillä hetkellä ihan mitä tahansa, sillä kun tuollaisella hetkellä tekee sellaisen päätöksen, ei tiedä, mistä urheilussa on kyse.

– Olimme tehneet jotain, mitä pidettiin mahdottomana. On sääli, että se päättyi näin epäreilusti. Se oli vain rankkarin kymmenesosa, mutta elämä jatkuu, Buffon lopetti tylytyksensä.

Valmentaja Massimiliano Allegri ei Buffonia tämän tulistumisesta soimannut.

– Se oli hämmentävä hetki. Ymmärrän hyvin Gigin reaktion. En tiedä, oliko se hänen viimeinen pelinsä. Ottelua oli jäljellä kolme sekuntia ja tulos olisi ollut historiallinen ja todella tärkeä. Hän reagoi inhimillisesti, Allegri totesi.

 

 


PÄIVÄN VIHJE: ARSENAL – VILLARREAL

Isoja panoksia Lontoon illassa – kokeeko Gunners ilon vai pettymyksen kyyneliä?