Mieletön tunteiden vuoristorata – Derby D’Italiasta tuli yksi kauden matseista!

© Kuva: Getty Images

Lauantai-illan herkkupala Inter-Juventus tarjosi katsojillle juuri niin paljon kuin Derby D’Italiasta uskallettiin odottaakin – ellei enemmänkin. Oli fyysisyyttä, kortteja, vauhtia ja komeita maaleja – ja ajan hengen mukaisesti myös useita videotuomioita. Ja ennen kaikkea sellaista draamaa, joka tekee jalkapallosta juuri kuningaslajin.

Mikä parasta, panokset ottelussa olivat todella suuret, sillä onhan Serie A:n mestaruus ainoa Top 5 -liigoista, joka on yhä kaupan. Ennen lauantaita Juventus johti Napolia sarjan kärjessä vain yhdellä pisteellä. Internazionale puolestaan janoaa kipeästi paikkaa ensi kauden Mestarien liigassa.

Ottelun ensimmäistä maalia ei tarvinnut odottaa edes varttituntia. Pitkä pystypallo löysi rankkarialueen vasemmasta laidasta Douglas Costan, joka laukoi pallon tarkasti takakulmaan, kun kellossa mentiin vasta 13. minuuttia. Tilanne tarkastettiin paitsion varalta vielä videolta.

Kaksi minuuttia myöhemmin kaikki näytti Juventuksen kannalta vielä paljon paremmalta, sillä Interin keskikenttämies Matias Vecino ajettiin suoralla punaisella ulos – jälleen videotarkastelun jälkeen. Vecino tallasi tilanteessa Mario Mandzukicin nilkan päälle, ja tuomarin tulkinnan mukaan tahallisesti.

Kovin paljon muita vaaranpaikkoja Juventus ei kuitenkaan avausjaksolla luonut, mutta kotijoukkueen Antonio Candreva oli lähellä tykittää yhden kauden maaleista. Kaukolaukaus painui kuitenkin niukasti maalin ohi.

Tunteet sen sijaan kuumenivat oikein kunnolla. Lappu nousi Juventuksen Miralem Pjanicille, joka kuin ihmeen kaupalla selvisi ottelusta ilman toista keltaista lukuisista yrityksistä huolimatta. Oman korttinsa sai myös Andrea Barzagli, joka rappasi rajusti Mauro Icardia koiville 45. minuutilla.

Tuomari näytti jo ensimmäisellä puoliajalla kuutta minuuttia lisäaikaa, ja Juventus saikin lisäajalla pallon maaliin. Blaise Matuidin sutaisu hylättiin kuitenkin paitsiona – jälleen kerran videotarkastelun jälkeen.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu seitsemän minuuttia, nousi jo pitkään vajaalla pelannut Inter tasoihin. Joao Cancelo lähetti rangaistusalueelle täydellisen vapaapotkun, ja Icardi puski pallon vastustamattomasti Gianluigi Buffonin vartioimaan maaliin.

Eivätkä milanolaisten juhlanaiheet jääneet vielä siihen. 65. minuutilla Ivan Perisic riisti pallon maahan pötköttämään jääneeltä Juan Cuadradolta. Kroaatti siirsi pallon boksiin, josta Barzagli ohjasi sen epäonnekseen omaan verkkoon. Vajaamiehinen Inter oli siirtynyt sensaatiomaiseen 2-1 -johtoon.

Hulina kuitenkin sen kuin jatkui. 75. minuutilla Mandzukicin kentällä korvannut Paulo Dybala lähetti upean vaparin kohti Inter-maalia, mutta Samir Handanovic venyi vielä upeampaan torjuntaan. Ja vain hetkeä myöhemmin Inter pääsi yrittämään vastaiskusta jo kolmatta maaliaan, mutta Icardi ei aivan yltänyt Candrevan lähettämään keskitykseen.

Juventus kaipasi kipeästi vähintään yhtä maalia, ja sen se myös teki. 87. minuutilla Cuadrado rynni boksiin ja lähetti miltei päätyrajalta pallon kohti maalia. Pallo otti pienen kimmokkeen Milan Skriniarin polvesta ja painui takatolpan kautta maaliin.

Eikä Vanha Rouva jättänyt hommia siihen. Vain hetki Cuadradon tasoituksen jälkeen Dybala lähetti jälleen mainion vaparin boksiin, ja Gonzalo Higuaín puski pallon verkkoon. Mestaruuden avaimet oli yhtäkkiä riistetty takaisin Napolin käsistä Juventukselle.

Vuoristoratamaisen ottelun loppunumeroiksi jäi lopulta Juventuksen 3-2 -voitto, jonka turvin se jatkaa edelleen mestaruustaistelussa kuskin pukilla. Melkoista voittamisen kulttuuria torinolaisilta. Mauro Icardi ja kumppanit sen sijaan poistuivat pukusuojaan kyyneleet silmissään taisteluaan upeasti alimiehityksellä 75 minuuttia ja lisäajat päälle.