© Kuva: Juha Tamminen

Näin erotuomaripäällikkö kommentoi SJK-puolustajan hurjaa taklausta ja sitä miksi SJK sai silti vapaapotkun

KuPS, Ilves ja FC Lahti Eurooppa-liigassa – pelit suorina lähetyksinä!

Näet suomalaisseurojen europelit suorina lähetyksinä ja yksinoikeudella.

SJK:n laitapuolustaja Richie Dorman tarjoili sunnuntain ottelussa Ilvestä vastaan enempi jääkiekosta tutun päähän kohdistuneen taklauksen. Palloliiton erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä kertoo SuomiFutis-sivustolle oman tulkintansa tapahtuneesta.

SJK julkaisi videon tilanteesta Twitterissä, mihin myös Ilveksen leirissä reagoitiin, lue lisää tästä.

Tilanne oli siitä merkillinen, että Dorman sai taklauksestaan varoituksen, mutta ottelu jatkui kuitenkin SJK:n vapaapotkulla. Tuomas Rannankari sai tuntea Dormanin taklauksen nahoissaan. Tilanne meni Hyytiän mielestä sääntökirjan mukaan.

Katso video alta, jos et näe, voit katsoa sen tästä. (Juttu jatkuu videon jälkeen.)

Ihan heti ei Hyytiäkään muista samanlaista tilannetta.

– Ihan mielenkiintoinen keissi. Varmasti herättää kysymyksiä, kun pelaaja saa vapaapotkun, vaikka saa varoituksen, Hyytiä toteaa puhelimitse.

– Dorman pelaa pallon pois omalle pelaajalleen ja Rannankari estää Dormanin juoksun eteenpäin. Ja Rannankarin obstruktio tapahtui ennen kuin Dormanin käsi nousee sinne Rannankarin leuan tietämille, Hyytiä avaa.

Rannankari teki ensin rikkeen, jonka takia vapaapotku vihellettiin SJK:lle.

– Pelinjatkamistapa tulee erotuomarin tulkinnan mukaan Rannankarin ensimmäisestä rikkeestä ja varoitus tulee siitä Dormanin taklauksesta. Tämä on minun tulkintani enkä ole vielä erotuomarin (Mattias Gestranius) kanssa jutellut tästä, Hyytiä sanoo.

SJK sai sosiaalisessa mediassa kovaa palautetta twiitistä, jossa Dormanin taklaus nostettiin esiin tietyllä tapaa positiiviessa valossa. Ilves-leirissä ei esimerkiksi käsitetty, miksi SJK nosti tilanteen esiin.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudussa.

MM-finaaliin jättikerroin 10,00!

Jalkapallon MM-finaalin voittajalle jättikerroin. Valitse vain Kroatia tai Ranska. Sitten vetoa sisään.