Tulevana sunnuntaina klo 16.30 Suomen aikaa pelataan yksi bundesliigakauden odotetuimmista matseista, Schalke vastaan Dortmund. Kyseessä on kaikkiaan 174. Revierderby. Ottelu, jota pidetään yhtenä koko Saksan kiihkeimmistä ja joka puhuttaa koko Ruhrin alueella.

Otteluajankohta ei kuitenkaan ole amatööriseurojen mieleen. Se, että peli pelataan sunnuntai-iltapäivänä, siirtää mediatalo WDR:n mukaan noin 250 amatöörijoukkueiden peliä toiseen ajankohtaan.

– Juuri sunnuntaisin amatöörien otteluihin tulee enemmän katsojia kuin muina päivinä, Manfred Schniebers Westfalenin jalkapalloliitosta kommentoi.

Siirrettävien pelien järjestelyistä tulee mutkikasta, sillä ottelutapahtumien vaatimat työtehtävät tehdään luottamustoimina, niin sanotusti ”makkarapalkalla”. Erotuomarien paikalle saaminen ja kenttien varaaminenkaan ei ole ongelmatonta. Suurin osa siirrettävistä peleistä tullaan pelaamaan arkena.

 

Revierderby ei vie amatööriseuroilta ainoastaan katsojia, vaan myös pelaajat. Suuri osa harrastepelaajista on itsekin Schalken tai Dortmundin faneja ja he katsovat mieluummin paikallista klassikkoa kuin menevät itse kentälle.

– Omassa joukkueessani on lukuisia Schalken ja Dortmundin faneja, jotka eivät malta odottaa Revierderbyä. Olen itsekin Schalken fani ja sunnuntaina stadionilla, kuudennella sarjatasolla pelaavan SpVgg Erkenschwickin valmentaja Rene Lewejohann toteaa.

Erkenschwick pelasi oman siirretyn ottelunsa pois derbyn alta jo keskiviikkona.

– Jos olisimme pelanneet sunnuntaina, ei paikalle olisi tullut edes kolmea katsojaa. Olisimme voineet pelata niityllä, jotta pelin olisivat nähneet edes hevonen ja lehmä, Lewejohann jatkaa.

Amatöörijalkapalloilijoiden parissa oli toivottu, että derby pelattaisiin toisena ajankohtana. Peli kuitenkin päätettiin pelata sunnuntaina, koska Dortmund olisi saattanut pelata vielä torstaina Eurooppa-liigaa. Ei tosin pelaa, vaan se putosi jo edellisellä kierroksella Salzburgille.

Pelin siirtäminen maanantaille ei tullut kyseeseen, koska Schalke pelaa keskiviikkona cupin välierissä Eintracht Frankfurtia vastaan. Sunnuntai-iltana pelaamisen puolestaan kielsi poliisi, sillä Revierderby luokitellaan ymmärrettävästi ”korkean riskin otteluksi”.

Lähde: Sport1