Pelaajalegenda ylistää PS Kemin merkitystä: ”Silloin HJK:lla pitäisi olla 60 000 katsojaa…”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Kolmatta kauttaan Veikkausliigassa pelaava PS Kemi sai kaudelleen lentävän startin, kun se voitti vieraskentällä SJK:n 1-0. Sunnuntaina kemiläiset kohtaavat Rovaniemellä pelattavassa ottelussa FC Interin.

Yksi kemiläisen jalkapalloilun suurimmista legendoista Juhani Himanka seuraa tarkkaan kotikaupunkinsa joukkueen otteita.

– Ei jalkapallosta pääse irti ja seuraan sitä edelleen erittäin aktiivisesti. PS Kemillä on erittäin iso merkitys koko kaupungille. Minullekin se on sydämen asia ja tulee olemaan jatkossakin, Himanka kertoo SuomiFutis-sivustolle.

PS Kemi joutuu pelaamaan ensimmäiset viisi kotiotteluaan evakossa, kolme Rovaniemellä ja kaksi Oulussa. Ensi kaudeksi Sauvosaaren urheilupuiston takakentälle on määrä toteuttaa lämmitettävä tekonurmi.

– PS Kemi on tehnyt pienellä organisaatiolla tosi hyvää työtä. Olosuhteet kuitenkin huolettavat. PS Kemi joutuu pelaamaan kymmenen ensimmäistä otteluaan vieraissa. Se on yksi kolmasosa koko kaudesta, muistuttaa Himanka.

Itsekin PS Kemin valmentajana kausina 2011-12 toiminut Himanka katsoo luottavaisesti kohti joukkueen tulevaa kautta. Ainoa huolenaihe Himangalla on hyökkäyspelaamisen suhteen, mutta hän uskoo Hakeem Araban ja Juho Mäkelän maalivainuun.

– Joukkueessa on hyvä harmonia ja SJK-pelin jälkeen varmasti vielä enemmän. Heillä on hyvä joukkue, jos heillä on sellainen kymmenen maalin mies. Muilla pelipaikoilla on mitat täyttäviä pelimiehiä. Hyökkäyksessäkin on tietenkin Mäkelä ja Araba, joka teki Allsvenskanissakin yhdeksän maalia, vaikkei pelannut hyvässä joukkueessa. Jos heillä on sellainen maalitykki, niin sitten Kemillä on mahdollisuudet kuuden joukkoon.

– Meidän pitää olla realistisia sen suhteen, että kymmenes sija olisi PS Kemille mestaruus eikä pidä myöskään vähätellä asioita. Puhutaan, ettei pelissä käy väkeä, mutta jos 20 000 asukkaan kaupungissa käy sen verran mitä Kemin peleissä käy, niin jokaisessa HJK:n kotipelissä pitäisi olla 60 000, jos asukaslukuun suhteutetaan. PS Kemi on todella merkittävä toimija tällä alueella.

PS Kemi avasi kautensa komeasti, kun se kaatoi vieraskentällä kärkijoukkueisiin povatun SJK:n.

– Se oli sellainen peli, joka tulee päättymään maalittomana tai yhden maalin erolla. Puhutaan aina paljon pallonhallinnasta, mutta jos sitä palloa hallitsee omalla kenttäpuoliskollaan, niin ei sillä ole mitään merkitystä. Jos ajatellaan, että toinen niistä joukkueista olisi ollut etukäteen tyytyväinen pisteeseenkin, niin nyt se taktiikka petti, kun tulikin kolme, Himanka heittää.

Sunnuntain ottelussa kemiläiset saavat vastaansa FC Interin. Himangan mukaan joukkueesta huokuu hyvä henki tällä hetkellä.

– Olen äärettömän luottavainen tällä hetkellä. Jari Åhman (päävalmentaja) ja pelaajat ovat tehneet todella hyvää työtä ja joukkueessa on tosi hyvä fiilis. Tuntuu kuin tuossa joukkueessa olisi kiva pelata, mutta lupasin jo vaimolle, etten ala tosissani treenaamaan ja yrittämään joukkueeseen, naureskelee 61-vuotias Himanka.

Päivitetty 15.4.2018 klo 10:15: Korjattu kohta PS Kemin olosuhteista.

Salttu Forsström

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!