Ranskan maajoukkuelegenda Bixente Lizarazu ei kuulu videotuomari VAR:in ihailijoihin. 48-vuotias entinen Les Bleus -puolustaja turhautui systeemistä AS Monacon hävittyä eilen Ranskan Cupin finaalin 3-0-lukemin PSG:lle.

Monacolta hylättiin pelissä yksi maali videotarkastuksen jälkeen Radamel Falcaon oltua paitsiossa. Ensimmäinen Edinson Cavanin maali puolestaan syntyi rangaistuspotkusta, jonka erotuomari Clement Turpin päätti muuttamalla mielensä videotarkistuksen jälkeen.

– VAR on kuin seksiä ilman nautintoa. Juuri kun räjähtäisi, sinua käsketään lopettamaan. Näin minä tunsin stadionilla. Monacon kannattajat olivat innoissaan Falcaon maalista ja sitte heitä käskettiin lopettamaan. Se oli hirveää ja turhauttavaa, Lizarazu kommentoi Telefootille.

Lizarazu arvostelee myös VAR:in tapaa viedä katsojalta oma eläytymisensä tapahtumiin.

– Fanit eivät voi osallistua mihinkään. Kuin et olisikaan enää tärkeä. Kannattaja haluaa osallistua show’hon. Nyt meille ei sallita sitä.

– Videota on käytettävä paremmin. Asiat täytyy selittää kaikille sekä stadionilla että televisiossa. Otamme osaa samaan show’hon, Lizarazu lisäsi.